Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σε εγκατάλειψη η λουτρόπολη Ν.Απολλωνίας




Με επιστολή του    προς  την  Υπουργό Μακεδονίας Θράκης  Μαρία  Κόλλια – Τσαρουχά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας , αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατει στην Λουτρόπολη της Ν.Απολλωνίας


Θεσσαλονίκη 17.8.2015

Κυρία Υπουργέ                      

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας δεν θελήσαμε να σας ενοχλήσουμε με ένα καυτό θέμα που απασχολεί εδώ και 12 χρόνια τον θεραπευτικό μας τουρισμό στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η Νέα Λουτρόπολη Απολλωνίας του σημερινού Δήμου Βόλβης.
Η συγκεκριμένη Λουτρόπολη κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής   Ένωσης από τα Μεσογειακά προγράμματα, αλλά και με αρκετά κονδύλια από το Υπουργείο Ανάπτυξης και της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολο της επένδυσης σε ελληνικά χρήματα ανέρχεται στα 8 δις. Εδώ και χρόνια αυτή η λουτρόπολη «κόσμημα» παραμένει θεόκλειστη.
Υπεύθυνη για αυτήν την τραγωδία είναι η Τράπεζα Πειραιώς και ο σημερινός δήμος Βόλβης.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας εδώ και 10 χρόνια παλεύει να λειτουργήσει αυτή η λουτρόπολη αλλά δυστυχώς τα τοπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα δεν θέλησαν αυτή η μοναδική σε μέγεθος λουτρόπολη να λειτουργήσει.
   Κατά καιρούς ενημερώσαμε το δικό σας Υπουργείο και τους προκατόχους  σας Υπουργούς αλλα δυστυχώς κανένας δεν θέλησε να δώσει λύση σε αυτό το καυτό θέμα.

   Σήμερα και οι δυο φορείς, Δήμος και Τράπεζα Πειραιώς, έχουν  εγκαταλείψει το όλο θέμα και αυτή η τεράστια περιουσία καταστρέφεται και μάλιστα 100%. 
   Σας καλούμε  να επισκεφτείτε την παραπάνω λουτρόπολη και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.
   Εμείς είμαστε στην διάθεσή σας για μια συνάντηση και επίσκεψη στις παραπάνω εγκαταστάσεις και μια σύσκεψη μεταξύ  δήμου και Τράπεζας για να δούμε τους λόγους της αδιαφορίας στο όλα θέμα. Περιμένουμε απάντηση σας.
             Με εκτίμηση
           Για το Δ.Σ. Του Συλλόγου μας         Ο Γραμματέας
                Ο Πρόεδρος
         Ανέστης Αναστασιάδης                 Αχιλλέας Μεταλούλης

yfypourgos@ypes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)