Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον σχολικό αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας







Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με το Δήμαρχο Έδεσσας Τάκη Γιάννου παραβρέθηκαν στο σχολικό αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας «Νικόλαος Οικονομίδης». Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ ο οποίος ευχήθηκε στο Διευθυντή κ. Ευάγγελο Μάρκου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να έχουν καλή χρονιά και καλή σχολική επίδοση.  


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ότι παραβρίσκεται κοντά στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, στηρίζοντας τις προσπάθειές και τις δράσεις τους. Ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλωσόρισε τους πρωτοετείς μαθητές καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά και να απολαύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τους τελειόφοιτους τόνισε ότι βάζοντας στόχους και εργαζόμενοι συστηματικά και με υψηλό ηθικό μπορούμε να έχουμε επιτυχία. Ακόμη, ζήτησε από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και μαθητές να είναι αισιόδοξοι και να συνεργάζονται προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Οι δημοσιονομικές περικοπές και η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων και τη γρήγορη ανταπόκριση ακόμη και σε μικρές, καθημερινές λειτουργικές ανάγκες. Οι τοπικές αρχές λειτουργούν πάντοτε με υπευθυνότητα και ευαισθησία για την άμεση κάλυψη των σχολικών αναγκών ενώ οι σχολικές υποδομές που διαθέτει η Πέλλα είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, από άποψη πληρότητας και οργάνωσης. Χρειάζεται η ανάληψη πρωτοβουλιών, η συνεργασία μεταξύ των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ένα άρτιο περιβάλλον μάθησης, προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης για τους μαθητές. Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και ας εργαστούμε όλοι μαζί για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά». 

Ο Νικόλαος Οικονομίδης ήταν Εδεσσαίος μαθηματικός, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έδωσε τις θεωρητικές βάσεις για την ανάπτυξη της τοπογραφίας στην Ελλάδα. Πολλοί μαθητές του έχουν διαπρέψει σε όλους τους χώρους.
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)