Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

«Πρωτοπόροι στα θέματα παιδείας…»





● Μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στις σχολικές κοινότητες για διαρκή στήριξη και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ● Θερμή υποδοχή από μαθητές και γονείς στις τελετές αγιασμού της νέας περιόδου 





Αποφασιστικό μήνυμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ότι «ο δήμος και η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα για περισσότερα και καλύτερα σχολεία», μετέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά την τέλεση των αγιασμών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ο Σ.Δανιηλίδης παρέστη σε τελετές αγιασμού σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Με ιδιαίτερη χαρά, όπως ανέφερε, ευχήθηκε σε όλους «καλή και δημιουργική χρονιά με υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις».
«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια, ο σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουμε σε όλα τα μέτωπα, αποδίδουν καρπούς που τους χαίρονται τα παιδιά μας. Σταθερά κορυφαία επιλογή και έγνοια μας είναι να εξασφαλίζουμε τους καλύτερους όρους και τις καλύτερες προϋποθέσεις έτσι ώστε η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο δήμο μας συνεχώς να βελτιώνεται. Και η καλύτερη ανταμοιβή για όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε, ανεβάζοντας τον πήχη όλο ψηλότερα, είναι το χαμόγελο των παιδιών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος κατά τους χαιρετισμούς του στις σχολικές κοινότητες.
«Πιστοί στις αρχές και τις αξίες του διαλόγου, σε στενή συνεργασία με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφουμε τις ανάγκες και σχεδιάζουμε το μέλλον ώστε τα σχολεία μας να είναι πραγματικοί ναοί της γνώσης, της μόρφωσης και της καλλιέργειας των παιδιών μας. Ό,τι υποσχόμαστε το κάνουμε πράξη και κάθε δέσμευσή μας υλοποιείται. Για αυτό και μπορούμε να κοιτάζουμε τους πάντες στα μάτια. Όσα, όμως, και να κάνουμε πάντα θα οφείλουμε περισσότερα στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον της χώρας», ανέφερε.

«Πρωτοπόρος στα θέματα παιδείας…»
Όπως υπογράμμισε με έμφαση, «βαριά βιομηχανία της χώρας μας πρέπει να αποτελεί η παιδεία και ο πολιτισμός, που κατοχυρώνουν την ελπίδα και εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον». «Όποτε η χώρα μας έδωσε βαρύτητα και προσοχή στην παιδεία, τότε πήγε μπροστά. Όποτε, όμως, την παραμέρισε, όπως τελευταία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, κενά και δυσκολίες, τότε η χώρα πήγε πίσω. Για αυτό οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι μεγαλύτερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη επένδυση είναι η επένδυση στην παιδεία, τη γνώση και τη μόρφωση», πρόσθεσε.
«Στο δήμο μας αυτά αποτελούν οδηγό σκέψης και δράσης. Το βλέπουμε όλοι γύρω μας με τα νέα σχολεία που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται, με τις ανακατασκευές και τους βιοκλιματικούς σχεδιασμούς των υπαρχόντων, με τη δημιουργία και εξοπλισμό των εργαστηρίων. Όλα αυτά που απολαμβάνουν οι μικροί συμπολίτες μας, κάτω από την καθοδήγηση και διδασκαλία των άξιων εκπαιδευτικών, έχουν καταστήσει το δήμο μας πρωτοπόρο στα θέματα της παιδείας», επισήμανε κάνοντας σύντομη αναφορά στα όσα έχουν συντελεστεί και σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.
«Αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στο ταμείο του δήμου, αφού από την επίσημη Πολιτεία δεν υπάρχει και η παραμικρή υποστήριξη», ανέφερε. Μάλιστα, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το γονεϊκό κίνημα, απέναντι στους οποίους δεσμεύθηκε «η δημοτική αρχή να είναι πάντα δίπλα τους», να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία με στόχο «όχι μόνο να επισημαίνονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα, αλλά να σχεδιάζονται όλα όσα απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης».
Τέλος, προέτρεψε τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων να αξιοποιήσουν όλες τις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και ιδιαίτερα τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και το Κέντρο Πρόληψης «Εργάνη» για την «αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος που θα απασχολεί τους μαθητές και τις σχολικές κοινότητες».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)