Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΚΜ ΣΤΗΝ 80Η ΔΕΘ



ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα μετά τη συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Τον κ. Μεϊμαράκη υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακών Συμβούλων και στελεχών της Π.Κ.Μ.
Ο κ. Τζιτζικώστας ξενάγησε τον κ. Μεϊμαράκη στο περίπτερο και τον ενημέρωσε για την πανελλαδική πρωτιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα αποτελέσματα της υλοποίησης του ΕΣΠΑ είναι άλλωστε και το κεντρικό θέμα του περιπτέρου της Π.Κ.Μ. και παρουσιάζονται με συγκεκριμένα στοιχεία, με λιτό και κατανοητό τρόπο στους επισκέπτες της 80ης ΔΕΘ. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «μέσω του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούνται περισσότερα από 500 έργα με προϋπολογισμό άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 η Περιφέρεια θα κληθεί να υλοποιήσει έργα άνω του 1 δισ. ευρώ».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε στον κ. Μεϊμαράκη τα σημαντικά προβλήματα υποχρηματοδότησης των έργων και δράσεων που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει πόρους ύψους περίπου 40 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα, όπως είπε να σταματούν τα εργοτάξια το ένα μετά το άλλο και να απολύονται εργαζόμενοι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι πρέπει να γίνει ουσιαστική έναρξη του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), καθώς ήδη η καθυστέρηση με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης είναι διετής, ενώ τον ενημέρωσε για την αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης στο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Επιμελητήρια, είχαν τρέξει σε πολύ επιτυχημένο βαθμό.
«Πιστεύουμε ότι με το πρόγραμμά σας θα βοηθήσετε την ανάπτυξη του τόπου, διότι όπως σωστά λέτε, μόνο με επενδύσεις μπορεί να εισρεύσει χρήμα στη χώρα και στην αγορά που δοκιμάζεται από την πολυετή κρίση κι έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε το εκρηκτικό, ειδικά στην περιοχή μας, πρόβλημα της ανεργίας. Και βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα είμαστε ενωμένοι, διότι και οι καιροί είναι δύσκολοι και οι πολίτες μάς θέλουν όλους μαζί. Οφείλουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά ενωμένοι, με σταθερότητα και σιγουριά. Εδώ στην Κεντρική Μακεδονία είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από την ομπρέλα της εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και ευθύνης», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήρε το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού με την κεντρική κυβέρνηση, καθώς η πρώτη αποτελεί το σημαντικότερο θεσμικό συνεργάτη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: «Να σε ευχαριστήσω και για την προχτεσινή υποδοχή και για τη σημερινή ξενάγηση. Πραγματικά βλέπω ότι έχουν γίνει πολλά έργα στην Κεντρική Μακεδονία και το έργο που επιτελείτε στην Περιφέρεια δείχνει ότι αν δουλέψουμε ενωμένοι, με πρόγραμμα, συγκροτημένα και μεθοδικά, με επιχειρήματα μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, όπως φαίνεται κι από τα αποτελέσματα που έχετε επιτύχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να συγχαρώ εσένα και τους συνεργάτες σου γι’ αυτή την επιτυχία. Εσένα ειδικά γιατί καταφέρνεις να ενώσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Έλληνες σήμερα. Να σε συγχαρώ κυρίως γιατί μπορείς και δίνεις τον παλμό και το ρυθμό, ώστε όλα αυτά τα έργα να υλοποιηθούν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ποσοστό που οι πολίτες σού εμπιστεύτηκαν. Και αυτό συνεπάγεται βέβαια μεγάλες ευθύνες, αλλά σου δίνει και μεγάλο κουράγιο και κέφι για δουλειά, η οποία είναι εμφανής».

3 σχόλια:

  1. ο περιφερειάρχης μας κύριος Τζιτζικώστας δεν έχει εργαστεί ουτε μια μέρα στη ζωή του.Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα μπουμπουκάκι... στρουμπουλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μπροσταντζας. Ο Θεος να μας φυλαξει. Η Ελλαδα δεν γυρναει πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)