Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

«Χρωμάτισαν» τα νερά της Παμβώτιδας ανοίγοντας τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων








Με μια ξεχωριστή γιορτή, εντός και εκτός των νερών της Λίμνης Παμβώτιδας, έγινε η “εκκίνηση” των εκδηλώσεων του φετινού, 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνει ο Α.Ο Ποσειδών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εντυπωσιακές εικόνες, τις οποίες προσέφεραν οι αθλητές των ναυταθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Παμβώτιδα, προσέλκυσαν τα βλέμματα των Γιαννιωτών και επισκεπτών που βρέθηκαν το πρωί στην πλατεία Μαβίλη. Εκατό περίπου αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ναυτικού Ομίλους Παμβώτιδας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, με τις κωπηλατικές λέμβους, τα κανόε-καγιάκ και τα ιστιοπλοϊκά πλοιάρια, “χρωμάτισαν” τα νερά της λίμνης, αναδεικνύοντας αυτό το “στολίδι” της πόλης.
Το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης είναι η αξιοποίηση της Λίμνης μέσα από τις δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, ευχαριστώντας τα Σωματεία που με όρεξη και καλή διάθεση ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
“Πήραμε αυτή απόφαση για αυτή την επίδειξη, θέλοντας να αναδείξουμε τη λίμνη μέσα από τις δράσεις που μπορεί όλη η πόλη να συμμετέχει. Μας έχει προικίσει ο Θεός με ένα υπέροχο περιβάλλον, που εκτός από το να γκρινιάζουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε. Μόνο αν ζήσουμε τη λίμνη, μπορούμε να την αγαπήσουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό είναι το σύνθημα του φετινού Γύρου της Λίμνης: Να αξιοποιήσουμε αυτό το θείο δώρο, μέσα από την λίμνη, χρησιμοποιώντας τη και ζώντας τη καθημερινά, με όλες τις δυνατότητες που αυτή μας δίνει, είτε τρέχοντας, είτε μέσα σε αυτή, όπως τα παιδιά σήμερα. Οι εικόνες είναι εξαιρετικές, είμαστε το πιο όμορφο μέρος της Ελλάδας και νομίζω ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που θα καθιερωθεί κάθε χρόνο, στις μέρες του Σεπτεμβρίου”, τόνισε.
Εκ μέρους το Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, ο πρόεδρος Φρίξος Τριάντης, υπογράμμισε πως σκοπός του Ομίλου είναι η διάδοση του αθλήματος και η προσέλκυση μικρών και μεγάλων στα νερά της Λίμνης.
“Παλιότερα, θυμίζω, οι μεταφορές γινόταν με  ιστιοφόρα και οι άνθρωποι κολυμπούσαν στην λίμνη. Τα τελευταία χρόνια δε γίνεται αυτό, λόγω της τεράστιας οικιστικής ανάπτυξης, όμως τώρα η εικόνα είναι καλύτερη. Για αυτό και όραμά μας είναι να γεμίσουμε τη λίμνη με ανθρώπους, με δραστηριότητες, να γεμίσει με πανιά και αντί να βλέπουμε 4 ή 5 ιστιοπλοϊκά, να βλέπουμε εκατό, διακόσια, τριακόσια πανιά! Ελάτε όλοι να βοηθήσουμε, να γίνει αυτό”, σημείωσε.
Έμπρακτη στήριξη στη εκδήλωση, αλλά και στους αγώνες του Γύρου της Λίμνης, δίνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με την ισχυρή συμμετοχή των αθλητών του σε αυτούς, όπως ανέφεραν ο προπονητής του ΝΟ Ιωαννίνων Ηλίας Παππάς και οι πρωταθλητές Σπύρος Αντώνης και Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Η επιτυχία της εκδήλωσης έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και γέμισε τους συμμετέχοντες με προσδοκίες για την επανάληψή της, ώστε όλο και περισσότεροι Γιαννιώτες να βρεθούν κοντά στην λίμνη και να την αγαπήσουν. Όπως τόνισε ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Παμβώτιδας, Χρήστος Νικολάου, τέθηκαν οι βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες εκδηλώσεις σαν αυτή.
“Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα αθλήματα της Λίμνης, την κωπηλασία, το κανόε-καγιάκ, την ιστιοπλοϊα. Μια πρωτοβουλία του Α.Ο Ποσειδώνα που αποτέλεσε την ευκαιρία να δείξουμε όλοι οι Σύλλογοι τι γίνεται στη Λίμνη. Θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες κινήσεις, και αν και δεν υπήρχε πολύς χρόνος προετοιμασίας, βγήκε κάτι πολύ καλό. Οι Γιαννιώτες ευχαριστήθηκαν, είδαν εκατό παιδιά στη Λίμνη να κωπηλατούν και ελπίζω τα επόμενα χρόνια αυτά τα παιδιά να είναι διπλάσια και τριπλάσια”, υπογράμμισε επισημαίνοντας την άψογη συνεργασία όλων των Σωματείων για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Στην πλατεία Μαβίλη βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ναυτικού Ομίλου Παμβώτιδος και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, μιλώντας με παράγοντες, προπονητές και αθλητές. Στο περίπτερο του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων, ο κ. Μπέγκας συνεχάρη την πρόεδρο Αγνή Δρίμτζια και τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλία Σπυριούνη για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως μέσα από συνέργειες μπορούν να γίνουν πολλά. Επίσης συνεχάρη τον Ποσειδώνα και για την επιλογή του να εντάξει το Νησί στο πρόγραμμα των αθλητικών και άλλων δράσεων, αναδεικνύοντας ένα από τα στολίδια της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων είχαν την δυνατότητα να ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για τις αθλητικές δραστηριότητές τους, ενώ δεκάδες εγγραφές έγιναν για τον αγώνα “Τρέχω και περπατώ στους δρόμους του Νησιού”, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του 9ου Γύρου Λίμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)