Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δέσποινα Καλδερεμτζή : έλαμψε η αλήθεια για τη στέγη του σχολείου της Μηλιάς




Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  ΥΨΟΥΣ 10.000 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ100 ΤΜ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ 300 ΤΜ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 40.000



   Ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων της προηγούμενης Δημοτικής αρχής του Δήμου Αλμωπίας  όταν εντάξαμε στον προϋπολογισμό του Δήμου το έργο «επισκευή στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς».
   Όταν η αρμόδια υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας ξεκίνησε την σύνταξη, της  μελέτης επισκευής, μου δήλωσε  ότι με 10000 ευρώ  δεν μπορεί να επισκευαστεί η στέγη. Απλά με το ποσό αυτό θα γίνουν κάποια μπαλώματα γι αυτόν τον λόγο κανένας υπάλληλος δεν θα υπογράψει τέτοια  μελέτη.
   Η μελέτη που συντάχθηκε, τελικά, επί δικής μας θητείας  προϋπολογισμού 37.270,81 ευρώ αφορούσε  την  επισκευή ολόκληρης της στέγης. Αναλυτικότερα , περιείχε  καθαίρεση όλων των παλαιών κεραμιδιών, καθαίρεση όλης της ξυλείας  και αντικατάσταση με καινούρια κεραμίδια ,σανίδωμα στέγης στεγάνωση  της στέγης με λεπτή ελαστομερή υδρατμοπερατή μεμβράνη σε όλη την  σκεπή καθώς και ενίσχυση των ζευκτών.
   Ήρθε λοιπόν ,η  σημερινή  Δημοτική αρχή και αφαίρεσε το παραπάνω ποσό από τον προϋπολογισμό για να εξυπηρετήσει, όπως είπε,  και άλλα Σχολεία της Αλμωπίας και συνέταξε, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας, μια τεχνική  μελέτη μπαλώματος της σκεπής σε ένα κτίριο που χτίστηκε  το 1929. Είναι δυνατόν μετά από 86 ολόκληρα χρόνια να κάνουμε μπαλώματα σε ένα σχολειό για μικρά παιδιά;
   Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν πολλά για το συγκεκριμένο έργο  με αφορμή το δημοσίευμα του Δημάρχου,  το οποίο δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια και για το οποίο βέβαια μου ζήτησε προσωπικά συγνώμη κατά την συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου στις 15/10/2015.
   Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων καθώς και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας, δήλωσαν ρητά και ξεκάθαρα ότι οι δύο τεχνικές μελέτες αφορούσαν τελείως διαφορετικά έργα.
   Προσωπικά ,αλλά και όλα τα μέλη της Παράταξής μου (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ) δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα άμεσα. Οι εργασίες επισκευής, όπως μαθαίνουμε, έχουν ξεκινήσει παράνομα (χωρίς την σχετική άδεια), η στέγη του σχολείου έχει μείνει ανοιχτή με αποτέλεσμα, εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο  έχουμε κακοκαιρία, να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εσωτερικό του Σχολείου . Την ανησυχία μου συμμερίζεται και ο Διευθυντής του Σχολείου καθώς όλοι οι υπολογιστές και τα αρχεία του Σχολείου είναι εκτεθειμένα τόσες μέρες.
   Ζητάμε, λοιπόν,  να κλείσει  γρήγορα η στέγη του Σχολείου και να ξεκινήσει  η διαδικασία για αλλαγή ολόκληρης της στέγης.
Δέσποινα Καλδερεμτζή
                                                                                                                            Δημοτική Σύμβουλος
                                                                                                                          Δήμου Αλμωπίας

6 σχόλια:

  1. Τι ελαμψε το ειδαμε. Ελαμψε η ανικανοτητα σου να κλεισεις δυο τρυπες στη στεγη. 4 χρονια τα παιδακια κανανε μαθημα με κουβαδες κινδυνευοντας να τους πεσει η σκεπη στο κεφαλι. Γι αυτο κοψε την ειρωνια και μοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ. ΕΒΓΑΛΕ Η ΜΥΓΑ ΚΟΛΟ. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΔΕΡΙΜΤΖΗ. ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ. ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΟΥΣΤ!!!

      Διαγραφή
  2. Σαμαντη εσυ καλα τα γραφεις,ο Αλλος ειναι το προσωπικο blog του δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε ντουγανια η καλδεριμτζη ειπε την αληθεια οτι δηλαδη πηρανε τα 27000 και τα πηγανε σε αλλα χωρια και παρολου που ηταν μεσα στο συμβουλιο και ο προεδρος και δημοτικος συμβουλος απο την μηλια δεν βγαλανε αχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι το θεμα βρε τενεκε? Η το οτι επι τεσσερα χρονια η Καλδεριμτζη δε κουνησε το δαχτυλακι της και κρυφτηκε πισω απο μια μελετη που για οικονομικους λογους δεν μπορουσε να πραγματοποιηθει; Εν τω μεταξυ τα παιδια και οι δασκαλοι εμεναν μόνοι μεσα στα νερα με κίνδυνο να τους πεσει η σκεπη στο κεφαλι. Στα χαρτια όμως ηταν ενταξει η κυρια. Αυτο μας ειπε. Και δεν την πηραμε με τις πέτρες.

      Διαγραφή
  4. Και μετά.....τις δώσατε 1500 σταυρούς!! Τόσο άξια ήταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)