Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

« Καπρίτσια « και πειράματα με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Δήμου Αλμωπίας;







ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ -όπως όλα δείχνουν  - του προέδρου της ΔΗΚΕΑ να μεταφέρει τμήματα κοινωνικών δομών  από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον της τοπικής επικαιρότητας.



Το ίδιο συνέβη και με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Πέμπτη . Αντί το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται με ζητήματα ουσίας και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με έργα που κινδυνεύουν να χαθούν , σύρεται εκ των πραγμάτων να ασχολείται με ζητήματα που  ούτε καν δεν έπρεπε να δημιουργηθούν . ΄Η να απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο  πριν ληφθούν οι όποιες επιπόλαιες αποφάσεις. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, συνέχισε το παιδικό του «γινάτι» , φέρνοντας σε δύσκολη θέση  τόσο ανθρώπινα όσο  και πολιτικά συναδέρφους του κυρίως από την ανατολική Αλμωπίας. Ο ίδιος δήλωσε με έμφαση ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες , προκαλώντας μάλλον δικαιολογημένα τις αντιδράσεις των εργαζομένων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Δεν μπόρεσε όμως να πείσει κανέναν. Απαντώντας στις παρατηρήσεις του Δ. Ασβεστόπουλου , για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι χώροι  του προγράμματος , παραδέχτηκε, ότι δεν τους πληρούν , δηλώνοντας ότι στο προσεχές μέλλον θα διαμορφωθούν κατάλληλα. Εύλογα αναρωτιέται ο μέσος πολίτης , για ποιο λόγο  δεν διαμορφώθηκαν  πρώτα και μετά να γίνει η μετεγκατάσταση Σε μια απλή επίσκεψη του επιθεωρητή εργασίας , η ελέγχου της επιτροπής του προγράμματος κανείς δεν γνωρίζει τις αρνητικές  επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν .
Θέλοντας να συγκρίνει τη λειτουργία του προγράμματος σήμερα και στο παρελθόν , εμμέσως χαρακτήρισε τους εργαζόμενους αχάριστους , γιατί τώρα πληρώνονται κανονικά ,ενώ παλαιότερα είχαν να πληρωθούν 11 μήνες . Το πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όπως παλιά όταν έβαζαν χρήματα ακόμα και για γάζες από την τσέπη τους.
Λησμόνησε εντέχνως να αναφέρει ότι πρόκειται για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι του Δήμου.
Η αργοπορία της πληρωμής τους είχε να κάνει με την μη καταβολή κονδυλίων προς τον Δήμο , ο  οποίος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει  δικά του χρήματα για να τους πληρώσει . Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες.
Μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ Χ. Δόντσος , απαντώντας σε ερώτηση της Δέσποινας Καλδερεμτζή , για καθυστέρηση πληρωμών εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς , έκανε γνωστό ότι αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση καταβολής των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.  
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ ,επικαλέστηκε αρκετές φορές ότι οι μετακινήσεις γίνονται για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος. Δεν  έπεισε όμως κανέναν. Απολογούμενος ουσιαστικά για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί απειλών κατά των εργαζομένων  από την πλευρά του , είπε ότι «κανείς δεν απειλεί κανέναν εργαζόμενο»


Προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τα περί ομόφωνης απόφασης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αφού για μια ακόμα φορά διαψεύστηκε από τον Δ. Ασβεστόπουλο και την Γεωργία  Αμπάρη η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΑ και στη επίμαχη συνεδρίαση είχε αρνητική θέση στην πρότασή του.Και οι  δύο  ως σύμβουλοι  του συνδυασμού  ΑΛΛΑζουμε την Αλμωπία πρότεινα να ακυρωθεί η απόφαση και όλο το πρόγραμμα να στεγαστεί σε ενιαίο ,αλλά κατάλληλο χώρο  που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.






Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου Ν. Χατζηανδρέου , δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για την μετακίνηση ούτε και τον ενημέρωσαν .Εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με την συγκεκριμένη  μετακίνηση και με ότι άλλο έχει να κάνει με την υποβάθμιση της περιοχής .



Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου, από την παράταξη του δημάρχου , χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα παράλογο και χωρίς νόημα . Έκανε λόγο για καταδρομική επιχείρηση προκειμένου να λεηλατήσουν τον Εξαπλάτανο και να μεταφέρουν γραφεία και άλλα αντικείμενα στην Αριδαία. Συνεχάρη τον Δ. Πασόη , που έστω και με καθυστέρηση παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος κάποιες πρακτικές για τον Εξαπλάτανο.
Επιτέθηκε κατά του προέδρου για την απόφαση και τον Δήμαρχο που επιμένει να τον καλύπτει πλήρως σε μια λανθασμένη απόφαση. Κάλεσε τους συμβούλους της πλειοψηφίας από  την Ανατολική Αλμωπία  να πάρουν δημόσια θέση . Κάλεσε  επίσης  τους εργαζόμενους να μην φοβούνται όταν έχουν δίκιο και να αγωνίζονται γιαυτό. Αργότερα πρότεινε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο . Πρόταση που ισοψήσε 13-13 και δεν πέρασε με την ψήφο του προέδρου που μετρά διπλή (προηγούμενη δημοσίευση)


Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου  Στέφανος Αβραμίκας δήλωσε  ότι συμφωνεί με την απόφαση της ΔΗΚΕΑ καθώς θεωρεί ότι στόχος είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, Διευκρίνησε  ότι σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί θα είναι ο πρώτος που θα διεκδικήσει να επιστρέψουν οι δομές στον Εξαπλάτανο.





Ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Πασόης  τόνισε μεταξύ άλλων  ότι «Στόχος είναι η χειραγώγηση των υπαλλήλων». Τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι της παράταξής του είναι αντίθεοι  με την συγκεκριμένη απόφαση και ζήτησαν την ακύρωσή της.






ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Οι εργαζόμενοι δια του προέδρου τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους , γιατί δεν έχει να κάνει με τους ίδιους , αλλά με την λειτουργία του προγράμματος .
Ανέγνωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις τους που ανέφερε:

«Λέμε όχι στην μετεγκατάσταση των δομών από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία. Μετά από δύο συναντήσεις που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ εκφράσαμε τις απόψεις μας. Στην τελευταία συνάντηση μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ ότι θα γίνει μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο η οποία δεν έγινε. Σας αναφέρω ότι βάση κανονισμού λειτουργίας των προγραμμάτων κάθε δομή πρέπει να έχει το ελάχιστο γραφείο, καρέκλες, ντουλάπες, υπολογιστή, κλιματιστικό, ψυγείο, τηλέφωνο τα οποία αγοράστηκαν από το πρόγραμμα για να στελεχωθούν οι δομές. Επίσης, είναι υποχρέωση της Επιχείρησης να τηρούνται όλα τα παραπάνω βάση της σύμβασης που υπέγραψε η ΔΗΚΕΑ. Ο χώρος στον οποίο έχουμε μεταφερθεί, έχει μόνο δύο γραφεία. Δεν χωράνε οι δομές. Οι εργαζόμενοι των δομών του Εξαπλατάνου είμαστε αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια που σαν αποτέλεσμα θα έχει την υποβάθμιση των υπηρεσιών καθώς και την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους».


Ο Δήμαρχος  Δημήτρης Μπίνος , απαντώντας , μεταξύ άλλων , κάλυψε πλήρως τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ . Επικρότησε την πρωτοβουλία του και τον συνεχάρη δημόσια . Λίγο αργότερα όμως φάνηκε εμμέσως να παραδέχεται  ότι μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα , λέγοντας ότι πιστεύει στους νέους που πρέπει όλοι να βοηθούν ακόμα και όταν κάνουν κάποια λάθη, αντί να τους επικρίνουν .
Τόνισε για μια ακόμα φορά  ότι αυτή η απόφαση όχι μόνο δεν θα πλήξει την κοινωνία, αλλά θα την ωφελήσει. Στόχος είναι να αυξηθούν μέσω καλύτερου προγραμματισμού οι ωφελούμενοι και να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο.
Απαντώντας στα περί «καταδρομικών Επιχειρήσεων»  του Χ. Χουρσόγλου , είπε ότι οι εργαζόμενοι πήγαν στο ξεκίνημα του ωραρίου τους . Προφανώς αυτή η ώρα είναι άγνωστη και καταδρομική για ορισμένους..















5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ δια του προέδρου που ειναι αδερφος του χουρσογλου χρηστου ας μας πουνε τη ωρα πανε στη δουλεια και τη ωρα σχολανε????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ουσια είναι ότι δεν υπαρχουν τα αναλογα γραφεια για να στεγαστουν οι δομες δυο γραφεια για 4 δομες ,=20 εργαζόμενοι σε μαντρι .ενώ ο γεωργιου υπουργικο γραφειο με παραθυρακι για να μην υδρωνη από την πολυ δουλεια ....................παρε και πετσετα για τον ιδρωτα............ντροπησου αλαζονα της εξουσιας που απειλης εργαζομενους για να μην πανε στο δημοτικο συμβουλιο που εγινε την πεμπτη ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΕΧΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτανει πια μας εχετε πριξει παρτε χαμπαρι οτι το θεμα εληξε την πεμπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ
    ΕΣΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΛΑΓΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ 08:00 ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ
    Υ.Γ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΥΦΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)