Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

1ο Πανελλήνιο συνέδριο βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.





Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, στο Παρανέστι της Δράμας,
από 22 έως 24 Νοεμβρίου που οργάνωσε η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Παρανεστίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου με την υποστήριξη της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι» και το δίκτυο «Αιγίλοπα».
Περισσότεροι από 220 σύνεδροι παρακολούθησαν συνολικά 19 παρουσιάσεις  από  18 εισηγητές, κατανεμημένες σε 7 συνεδρίες, με την παρουσία του κ. Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου.
Μετά το τέλος του συνεδρίου έγινε μια σύντομη ανασκόπηση των ομιλητών διατυπώνοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Ενθαρρυντικός ήταν ο διάλογος  μεταξύ των βιοκαλλιεργητών, των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, των εκπροσώπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του οικολογικού κινήματος, όπου κατέληξε σε σύμπνοια απόψεων και συμπερασμάτων. Ξεκίνησε μια συνεργασία των παραγωγών με τους επιστήμονες για να επιληφθούν στο ερευνητικό τους πλαίσιο τα αληθινά προβλήματα της ελληνικής βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας. Στη συνέχεια ψηφίστηκε από όλους τους σύνεδρους το ψήφισμα ενάντια στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες (CETA,TTIP,TTP,TiSA,GATS).
Τέθηκαν ερωτήσεις και προτάσεις σχετικά με τη διοργάνωση του συνεδρίου και τη λειτουργία της Ένωσης. Τέλος, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και χορηγούς για την ευγενή προσφορά τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανακοίνωση των συμπερασμάτων και η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)