Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: Ψήφο εμπιστοσύνης στην ΚΕΦΕ για τις εκλογές έδωσαν οι τέσσερις υποψήφιοι!



 


Ομόφωνη ψήφο εμπιστοσύνης στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ και τον πρόεδρό της, Ανδρέα Παπαμιμίκο, έδωσαν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος κατά τη συνεδρίαση του οργάνου το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι πλέον πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών φέρονται να είναι η 6η και η 13η Δεκεμβρίου.


Η ΚΕΦΕ της ΝΔ συνεδρίασε μέσα στο πολύ άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε από το φιάσκο με τις εκλογές της Κυριακής οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ανδ. Παπαμιμίκος δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί από τη θέση του, όπως ζητούσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, αλλά και πολλά στελέχη. Συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου έλεγαν ότι από το Σάββατο το μεσημέρι ο κ. Παπαμιμίκος είχε στη διάθεσή του email από την εταιρεία σύμφωνα με το οποίο όλα ήταν έτοιμα. Επίσης, ανέφεραν ότι την περασμένη Τετάρτη είχε γίνει και παρουσίαση και προσομοίωση του συστήματος και πρόσθεσαν ότι «θα προχωρήσουμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Η συνεδρίαση διεκόπη καθώς η ΚΕΦΕ ζήτησε να υπάρξει ομόφωνη στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου αλλά και των μελών της προκειμένου να συνεχίσει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα. Μάλιστα, τα μέλη της ΚΕΦΕ φέρονται να απείλησαν ότι θα εγκαταλείψουν τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είναι το μόνο αρμόδιο όργανο στη ΝΔ για να διοργανώσει τις εκλογές.

Εν τέλει, μετά τη διακοπή και προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα όλη η διαδικασία, οι τέσσερις υποψήφιοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο όργανο με μοναδική προϋπόθεση να δοθεί ρεαλιστικό και οριστικό χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Η ΚΕΦΕ της ΝΔ συνεχίζει τη συνεδρίασή της προκειμένου να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και το τι θα γίνει με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότερες ημερομηνίες για τις εκλογές θεωρούνται η 6η και η 13η Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για τα ζητήματα που υπάρχουν, η συνεδρίαση αναμένεται ότι θα είναι μαραθώνια.

Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

1 σχόλιο:

  1. ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)