Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην απεργία





Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης των εκρηκτικών προβλημάτων του δημόσιου τομέα Υγείας. 

Διεκδικούμε την ριζική ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνουμε, σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, μονοπωλιακών ομίλων που υλοποιεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:
τη δραματική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες
τον οικονομικό στραγγαλισμό Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ.
την μη καταβολή των πρόσθετων εφημεριών εδώ και ένα χρόνο!
το εδώ και χρόνια καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.
το νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης που έρχεται τις επόμενες μέρες και φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, νέες περικοπές, νέες μειώσεις σε παροχές και κοινωνικά κονδύλια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
o  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών συναδέλφων
o  την ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας του νομού απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες.
o  την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, των αποζημιώσεων από τις πρόσθετες εφημερίες. Εδώ και τώρα κατάργηση του κατάπτυστου πλαφόν  του 9%, που οδηγεί σε κλείσιμο κλινικές και τμήματα.
o  την ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των γιατρών, των υπόλοιπων υγειονομικών αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων. Ένταξη στα Β.Α.Ε.
o  την άμεση ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας & ΠΕΔΥ)
o  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική & υποχρεωτική.
o  ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν για όλο το λαό.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Απόρριψε το «κλίμα ανοχής», «κοινωνικής συνοχής» και δήθεν «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα!
Απόρριψε την γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στο όνομα ενός δήθεν «ρεαλισμού», που αποθαρρύνει τους εργαζόμενους και τους οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις, διευκολύνοντας ουσιαστικά την υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 3 Δκέμβρη, στις 11:00 π.μ. σε ΕΔΕΣΣΑ (μικροί καταρράκτες) και ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (πλατεία ΕΠΟΝ).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)