Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» της Ελένης Αλεξίου.



 


H Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, το βιβλιοπωλείο Νικολέτα Τσίτα-Αναργυροπούλου και οι εκδόσεις Μελάνι σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» της Ελένης Αλεξίου.
Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 8:00 μ.μ. στο cafe “etiquette” (απέναντι από τα πρώην ΚΤΕΛ Γιαννιτσών). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Κάκια Παυλίδου και Θανάσης Σίσκος. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών. Μουσική για πιάνο θα ερμηνεύσει η Κυριακή Αρετάκη.
Η Ελένη Αλεξίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Φιλολογία και κλασική κιθάρα. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση (Master of Arts in Education) από το University of Bath, U.K.

Δίδαξε μαθήματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στο Lifelong Learning Center του University of Bath, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στα Δημόσια ΙΕΚ Τρικάλων, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Νομών Τρικάλων, Ξάνθης, Ροδόπης και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Ως καθηγήτρια κιθάρας εργάστηκε στα Μουσικά Σχολεία Τρικάλων, Βόλου, Λάρισας και Καρδίτσας.

Έγραψε «Το Φλας», ποιητική συλλογή, που εκδόθηκε το 2009 από τις εκδόσεις λογείον. Ποιήματα της συλλογής διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης InterArtia 2009. «Το Φλας» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Around the world in 80+ books” της Βιβλιοθήκης του University of Bath.
 Tα «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» είναι η δεύτερη συλλογή της. Εκδόθηκε τον Απρίλη του 2015 από τις εκδόσεις Μελάνι.
Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Συνεργάζεται με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά (Εμβόλιμον, Κοράλλι, Μανδραγόρας, Ποιείν, poema, Πλανόδιον, notationes) δημοσιεύοντας ποίηση, διήγημα και κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)