Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ



Θα τον «φάνε» συμβουλάτορες –μανδαρίνοι;

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. Δημήτρης Μπίνος , να δήλωσε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν ανέχεται καμία πολιτική πίεση, δεν είναι υπό πολιτική ομηρία ,ούτε και διαπραγματεύεται με αντάλλαγμα ψήφους, εν τούτοις φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μετά από οκτώ μέρες σιωπής, δίνει την εντύπωση ότι"σέρνεται" σε δηλώσεις για το θέμα της ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων Χρήστου Χουρσόγλου και Μαρτίνας Ζιάκα.
Την εντύπωση αυτή ενισχύει η αναφορά –κάλυψη σε συγκεκριμένα πρόσωπα,που ενδεχομένως να το απαίτησαν . Αλλά και από τις διατυπωμένες απόψεις που δεν θυμίζουν την ηρεμία και την ευστοχία που τον διέκρινε  μέχρι σήμερα.  Είναι με λίγα λόγια εμφανής η προχειρότητα και ο εκνευρισμός.
Ουσιαστικά είναι μια έμμεση αλλά σαφή απολογία προς τον δημοτικό σύμβουλο Χ. Χουρσόγλου.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 


Την σιωπή του σπάει για πρώτη φορά μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μιλώντας αποκλειστικά στο Aridaia News.

Όσον αφορά στον κ. Χρήστο Χουρσόγλου και στην κ. Μαρτίνα Ζιάκα που δήλωσαν ότι ανεξαρτητοποιούνται, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι «λυπάμαι για τον λάθος δρόμο που επέλεξαν οι δύο αυτοί Δημοτικοί Συμβούλοι με τους οποίους είχαμε έναν κοινό αγώνα. Ωστόσο, εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή: Να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στην κοινωνία που περιμένει από εμάς ουσιαστικές λύσεις και όχι στείρες αντιπαραθέσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να καταλάβουμε ότι κάθε μέρα είναι μία μάχη, ένας αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων. Η Δημοτική Πλειοψηφία απαρτίζεται από νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά αλλά και έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν πραγματική διάθεση να βοηθήσουν και να είναι παρόντες στα εύκολα και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ».
Ο κ. Μπίνος στηρίζει και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη, τον οποίο ο κ. Χουρσόγλου κατηγόρησε ότι δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντά του και ότι δεν παρέχει σωστή ενημέρωση στο σώμα. Όπως είπε ο Δήμαρχος, «ο κ. Σωτηριάδης έχει δώσει ένα άλλο πνεύμα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι και καθημερινά κερδίζω πολλά από την συνεργασία μαζί του».


Ο Δήμαρχος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης και προς τον συνεργάτη του Αντιπρόεδρο των Λουτρών και Πρόεδρο της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκο, με αφορμή τις βολές του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Χουρσόγλου προς τον Προμαχιώτη Δημοτικό Σύμβουλο, τον οποίο δεν κατονόμασε αλλά αρκέστηκε να τον αναφέρει ως «Αντιπρόεδρο» ο οποίος όπως είπε χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια και άφησε να εννοηθεί ότι κρατά «όμηρο» τον Δήμαρχο. Ο κ. Μπίνος μιλώντας στο Aridaia News ξεκαθάρισε ότι «η Δημοτική μας Αρχή έχει ενότητα και ομοψυχία». Και πρόσθεσε: «Ο Δημήτρης Βέσκος είναι ένας άξιος και εργατικός συνεργάτης μου που με την στάση του βοηθά όχι μόνο εμένα ως Δήμαρχο, αλλά και τα νεότερα παιδιά που κατέχουν τα αξιώματα με την εμπειρία του και την γενικότερη φιλοσοφία του. Εγώ προσωπικά έχω αποδείξει με την στάση μου ότι λειτουργώ με βάση τις αρχές και τα πιστεύω μου και μένω μακριά από συνδιαλλαγές. Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω!».

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου μας, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε καθημερινά στα χωριά μας, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Βάζουμε τις βάσεις, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Είμαστε μια ομάδα που τρέχει και αγωνίζεται, μια ομάδα ενωμένη που οι δυσκολίες την κάνουν ακόμα πιο δυνατή. Συνεχίζουμε δυναμικά για την Αλμωπία της Καρδιάς μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)