Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο πρώτος «αναμάρτητος» τον λίθον βαλέτω κατά του Γιάννη Κατίδη



ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ




Από το πουθενά ,ο νομός βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος και μάλιστα από ένα απλό  άσημο» και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον  παιχνίδι , β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Μια φιλική στην ουσία αναμέτρηση κατέληξε σε γενική σύρραξη και νεαρούς ποδοσφαιριστές τραυματισμένοι να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.
Επίσημα δεν υπάρχει πουθενά ο Γιάννης Κατίδης , που ανοήτως μεν , χωρίς πρόθεση , δόλο και προσχεδιασμό  δε, , εκτιμώ, ενήργησε σε βάρος νεαρών ποδοσφαιριστών , για τους οποίους , παρά το νεαρό της ηλικίας του , έπρεπε σίγουρα  να  αποτελεί παράδειγμα , αφού πέρασε από μεγάλες ομάδες.
Τώρα επίσημα κανείς δεν ξέρει τίποτα. Όλοι φοβούνται τις όποιες συνέπειες.  Όλοι οι εμπλεκόμενοι , προφανώς λένε μισές αλήθειες. Κανείς επίσημα δεν μπορεί να πει ότι ο Κατίδης ήταν αυτός που προκάλεσε τα επεισόδια.

-Ο Κατίδης δεν ήταν ένας άγνωστος ποδοσφαιριστής, για τη περιοχή τουλάχιστον
-Προφανώς πολλοί γνώριζαν ότι παίζει με δελτίο άλλου ποδοσφαιριστή, αλλά λόγω του γεγονότος ότι το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον , μάλλον έβλεπαν με καλό μάτι την συμμετοχή του σε αυτό
-Φέρεται να καθόταν στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας της Πετριάς και να καλαμπουρίζει μαζί τους 
Κανείς δεν επικροτεί την  μετέπειτα συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, ούτε και δίνει εύκολα το όποιο «συγχωροχάρτι»
Επειδή όμως , όλοι γνωρίζουμε ότι το  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρώτα από όλα είναι μια μικρή γιορτή  , πρέπει να δείχνουμε μια άλλη στάση. Ασφαλώς και υπάρχουν κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους
Ασφαλώς αν τηρούνταν οι κανόνες να μην έπαιζε ο Κατίδης. Ποιος όμως αποκλείει  το ενδεχόμενο ,ότι ακόμα και η τυπικά νόμιμη συμμετοχή του στο παιχνίδι θα απέτρεπε μια τέτοια συμπεριφορά;
Αυτό το απρόσμενο γεγονός ασφαλώς θα αφυπνίσει πολλούς. Όμως τις τελευταίες μέρες εξαντλείται κάθε αυστηρότητα και κριτική σε βάρος του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή  και  ίσως όχι αδικαιολόγητα.
Μέχρι σήμερα και ο ίδιος παίζει κρυφτούλι.
Οφείλει να παραδεχτεί δημόσια το λάθος του και να ζητήσει δημόσια ειλικρινή συγνώμη.
Αυτό θα είναι κατά την άποψή πολύ πιο χρήσιμο και ουσιαστικό από οποιαδήποτε τιμωρία μπορεί να υπάρξει. Δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς και το δικό του νεαρό της ηλικίας (χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι). Διότι πέρα από την καταδικαστέα συγκεκριμένη  συμπεριφορά του μπορεί να προσφέρει στο άθλημα. Άλλωστε το συγκεκριμένο επεισόδιο είτε το θέλει είτε όχι θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Όλοι  όμως δικαιούνται ευκαιρίες. Οι πραγματικοί άνθρωποι και αθλητές πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους στη πράξη και με παρρησία.
Και εν κατακλείδι , όλοι οι εμπλεκόμενοι  οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους .Πρώτα όμως ο φερόμενος πρωταγωνιστής των επεισοδίων .


Πέτρος Σαμάνδης 



2 σχόλια:

  1. Δυστυχως στην Ελλαδα ολοι το παιζουν politically correct και δικαστες κυριως απο ζηλια!Ενταξει δεν λεω οτι ο Κατιδης επραξε σωστα!Αλλα δεν ξερουμε την δικη του πλευρα!Μπορει να τον ειπε κ ο αλλος κατι παρατραβηγμενο οπως πχ Ματερατσι σε Ζιζου καθως το trash talking ειναι θεσμος στα σπορ!Σε οποια περιπτωση καποιοι εκμεταλλευτικαν το γεγονος και πηραν τα 10 λεπτα δημοσιοτητας τους ανεβαζοντας/αναδημοσιευοντας καθε μια ωρα και απο ενα αρθρο στην προσωπικη τους σελιδα σε μεσο κοινωνικης δικτυωσης. Αντε καληνυχτα κατι σαν Ελληνες...Γνωστες των παντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήθεν ναζιστικός του χαιρετισμός ευθύνεται για το σε βάθος χρόνου σταπατσάρισμα της προσωπικότητάς του. Άθλιοι δημοκρατοφασίστες μάχονται δήθεν το φασισμό των άλλων γιατί τον δικό τους δεν τον βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)