Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Παγώνουν οι διάφοροι ανασχηματισμοί στον Δήμο Αλμωπίας;



Η Ευδαιμονία των εορταστικών ημερών και η φυσιολογική χαλάρωση , φαίνεται πως παρέσυραν σε επικοινωνιακά , πολιτικά αλλά και θεσμικά μικρολαθάκια την πλειοψηφία του δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Ενώ ο Δήμαρχος  Δ. Μπίνος τα πήγε  καλά στα μεγάλα γήπεδα( τηλεοπτικές εκπομπές), στα μικρά , θεωρητικά τουλάχιστον,  γήπεδα μάλλον υπέπεσε σε αδικαιολόγητα φάουλ.
Τις τελευταίες ημέρες επέτεινε την φημολογία για αλλαγές που είχε προαναγγείλει από το καλοκαίρι και δεν  κουνήθηκε ούτε φιλαράκι μέχρι τώρα.
Προανήγγειλε μετακινήσεις για τις οποίες αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο και όχι ο ίδιος, όπως είναι οι αλλαγές στις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου.
Καταργώντας στη πράξη το κυρίαρχο θεσμικό όργανο ,που είναι το δημοτικό συμβούλιο.
Οι δημόσιες ημιεπίσημες προαναγγελίες έδωσαν την ευκαιρία να «ανασυγκροτηθούν » τα διάφορα «μέτωπα» εντός και εκτός συνδυασμού.
Έτσι μια φαινομενικά τυπική διαδικασία , με το χειρισμό αυτό, δεν αποκλείεται να γίνει σκληρή αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει  είτε να  μη περάσει  είτε  να περάσει οριακά.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ,ήδη έχει δημιουργηθεί το δίλλημα . Να προχωρήσει τώρα στις αλλαγές ή να περιμένει για αργότερα  , να ξεχαστούν κάπως οι άστοχοι χειρισμοί;
Κερδισμένοι από αυτή την εξέλιξη  φέρονται αυτοί που έμμεσα ή άμεσα έχουν πολιτικά και οικονομικά (νόμιμες απολαβές)  οφέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχει ήδη μια σκληρή άτυπη ομάδα,   η οποία με τον τρόπο της, κρατάει σε «πολιτική ομηρία» τον Δήμαρχο  .
Ήδη οι πρώτες υποχωρήσεις έχουν γίνει, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να έχει αναθεωρήσει συγκεκριμένους  σχεδιασμούς.
Με δεδομένο την λογική αύξηση των  οικονομικών προβλημάτων  σε γενικό επίπεδο, κεντρικά και τοπικά , πολύ σύντομα αναμένονται τα  πιο
δύσκολα.

2 σχόλια:

  1. άντε ρε που θα μιλήσεις εσύ θα μας κάνεις και ανάλυση κωλοπασόκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)