Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Καταδικάστηκαν από όλους οι ακραίες ενέργειες στα Γιαννιτσά




Χαμηλώνουν τους τόνους στα Γιαννιτσά μετά την απίστευτη τροπή που πήρε η κατάσταση με τις φωτιές στα δύο στρατόπεδα της περιοχής που δεν λειτουργούν  και  τα οποία προορίζονται  για την υποδοχή προσφύγων

Την Κυριακή πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου κατά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το στρατόπεδο ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Ο Δήμαρχος Γ. Στάμκος στην ομιλία του επανέλαβε ότι είναι πρακτικά ανέφικτο να στηθεί ένα ολόκληρο χωριό μέσα στην πόλη. Παράλληλα καταδίκασε τα γεγονότα με τις φωτιές σε δύο πρώην στρατόπεδα της πόλης, οι οποίες "μας προβληματίζουν και μας λυπούν" όπως είπε . Τόνισε την ανάγκη για περιφρούρηση του χώρου και έλεγχο των ακροτήτων καθώς μόνο με το διάλογο θα αποτραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης. "Όλοι εμείς δεν είμαστε ναι μεν αλλά, συμπονούμε μέχρι εκεί που μπορούμε" κατέληξε ο Δήμαρχος.
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια των πυρκαγιών
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ακριβών αιτιών που οδήγησαν στις δύο φωτιές σε στρατόπεδα της πόλης με τις Αρχές να αναζητούν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες έξω από το χώρο των στρατοπέδων.
Ο  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πέλλας καταδικάζει τους εμπρησμούς
¨Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να ακυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία των δημοτών. Κάποιοι επιχειρούν να προσβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης μιας ολόκληρης κοινωνίας¨ είναι το μήνυμα που εκφράζει ο Δήμος Πέλλας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα καταδικάζοντας τα χθεσινά γεγονότα

1 σχόλιο:

(3)