Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ψυχραιμία συνιστά για το προσφυγικό ο Γιάννης Σηφάκης





Ψυχραιμία συνέστησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης για το θέμα των κέντρων υποδοχής προσφύγων , μιλώντας το μεσημέρι στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ   97.1 fm  
και με αφορμή όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα Γιαννιτσά με αποκορύφωμα τις φωτιές στα στρατόπεδα των Γιαννιτσών που δεν λειτουργούν .
Ο Γ. Σηφάκης δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο , για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων . Για το στρατόπεδο Φιλιπάκκου , παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι δεν ενδείκνυται , γιατί ήδη στεγάζονται  εκεί δράσεις του Δήμου Πέλλας και είναι κοντά σε άλλες σχολικές μονάδες. Καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές ,των ελαχίστων , διότι η ΄συμπεριφορά και η προσφορά   της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των Γιαννιτσών, που γνωρίζουν από προσφυγιά,   είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική και θετική στη πράξη. Δεν μπορούν ορισμένοι να  τους αμαυρώνουν  με τις καταδικαστέες πράξεις τους.
Ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σκέψη για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής σε άλλες περιοχές του νομού , γιατί ο σχεδιασμός  είναι να βρίσκονται κοντά στην Ειδομένη. Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε σε άλλες χώρες. Εκτίμησε ότι η Ευρώπη συνειδητοποιεί   το πρόβλημα και ότι σύντομα θα υπάρξει έμπρακτη  συνεργασία για να βρεθεί λύση. 


Τέλος αναφερόμενος στους αγρότες είπε  ότι ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος και ότι ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)