Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας σχετικά με το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α.



 
Σχετικά με την πρώτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα ήθελε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στους ωφελούμενους σχετικά με την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα προμηθειών που διαχειρίζεται αποκλειστικά το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα μόνα προϊόντα που ήταν διαθέσιμα τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να τα παραλάβουν οι Επικεφαλείς των Κοινωνικών Συμπράξεων και να τα διανέμουν στους ωφελούμενους ήταν τα νωπά κοτόπουλα.

Η Π.Ε. Πέλλας, ως Επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης της Πέλλας αποφάσισε να μην παραλάβει τα κοτόπουλα τη δεδομένη χρονική στιγμή, διότι, η διανομή θα περιελάμβανε μόνο το συγκεκριμένο προϊόν. Το αποτέλεσμα θα ήταν η κινητοποίηση των περίπου 7 χιλιάδων ωφελουμένων για να παραλάβουν ένα κοτόπουλο! Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η παραλαβή όλων των προϊόντων συγκεντρωτικά, τα οποία θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους σε μία διανομή, έτσι ώστε, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι άσκοπες μετακινήσεις των συμπολιτών μας από τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο κεντρικό σημείο διανομής.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής είναι μια πολύ σημαντική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης αυτήν την δύσκολη περίοδο. Στην Π.Ε. Πέλλας αντιμετωπίζουμε το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Θα υλοποιήσουμε τις διανομές στο πλαίσιο του Προγράμματος μαζί με τους Εταίρους και οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν ό, τι τους αναλογεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Ο κ. Θεοδωρίδης παρακολουθεί προσωπικά το θέμα από την αρχή της δράσης και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους υλοποίησης του Προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα για την πρώτη διανομή το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)