Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Εκστρατεία του Δήμου Αλμωπίας για την επιβολή τελών στα κοιμητήρια.



Εκστρατεία να πείσει τους κατοίκους των χωριών , ότι η επιβολή τελών για τα κοιμητήρια είναι επιβεβλημένη, φαίνεται πως αρχίζει και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, ο Δήμαρχος έγινε αποδέκτης των προβλημάτων στα Κοιμητήρια της Ίδας.  Το θέμα αυτό, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το χωριό καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος και η μόνη λύση που προτείνεται είναι να επεκταθούν. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος δεν υπάρχει η ανάλογη ανταποδοτικότητα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις. Σε αυτό συμφώνησε και ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Βένου.
Τα υπόλοιπα προβλήματα  Της Ίδας,  μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου. Η εικόνα του χωριού είναι ικανοποιητική, παρότι είναι σημαντικό να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, έχουν κλείσει όλες οι λακκούβες οι οποίες δημιουργούσαν μία πολύ άσχημη κατάσταση εντός του οικισμού και αποτελούσαν ένα χρόνιο πρόβλημα.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν χαλικοστρώσεις με τα μηχανήματα του Δήμου σε αρκετούς κεντρικούς αγροτόδρομους του χωριού, όπως είναι αυτός που περνά μπροστά από τον Συνεταιρισμό και τον οποίο οι αγρότες διεκδικούσαν για παραπάνω από δέκα χρόνια.
(σ.σ.Γεννάται το ερώτημα αλλά και τυχό ευθύνες των προηγούμενων Διοικήσεων , γιατί δεν παραχωρούσαν τον αγροτόδρομο)
Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με αρκετούς κατοίκους του χωριού, δηλώνοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε έργα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει.
Τον Δήμαρχο συνόδευαν  ο Αντιδήμαρχος της  Δημοτικής Ενότητας . Εξαπλατάνου Στέφανος Αβραμίκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννης Κετικίδης, ενώ τους υποδέχτηκε  ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Βένου.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΚΑΤΟ ΑΡΩΣΤΙΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ -------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)