Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζει τον κατήφορο η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας





ΤΟΣΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ 







ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ


  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


ΟΥΤΕ ένα λόγο δεν βρήκε να πει η δημοτική αρχή Αλμωπίας για τους προκατόχους της που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση αλλά και τον πολιτιστικό σύλλογο  Αετοχωρίου για την διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας του χωριού. Σε ένα ρεσιτάλ απαξίωσης ,δεν κάνουν καμιά αναφορά σε αυτούς, ενώ απονέμει τα εύσημα στον ιδιώτη αρχιτέκτονα  που ως ειδικός συνεργάτης επί θητείας Δ. Πσόη , συνεργάστηκε για την υποβολή του σχετικού προγράμματος , μαζί με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Έτσι  αντιπροσωπεία  του Δήμου ,εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό και συνδυάζοντας την εκδρομή της στα ορεινά ,βγήκε και τις ανάλογες αναμνηστικές φωτογραφίες.  Παράλληλα φρόντισε να οικειοποιηθεί τις προσπάθειες των προκατόχων της.

Έτσι στην επίσημη ανακοίνωση  υποστηρίζει ότι «η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) είναι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω.  (σ.σ. Μόνο που όταν σχεδιαζόντουσαν όλα αυτά και γινότανε η ένταξή τους  , η σημερινή δημοτική αρχή δεν υπήρχε ακόμα ούτε καν σαν σκέψη)
Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της παραδοσιακής πλατείας Αετοχωρίου, προϋπολογισμού 186.530 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος και σημαντική ήταν η συμβολή του Αρχιτέκτονα  Νίκου Τσίμα στην εξασφάλισή του και στον γενικότερο σχεδιασμό του, καθώς επίσης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.
Όπως δήλωσε   (  σσ  σε ποιον  άραγε;) ο Δήμαρχος, «Η ανατολική Αλμωπία έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και εμείς ως Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη συνεργασία και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ορειβασίας, μπορούμε να αναδείξουμε και αυτή την δυνατότητα που δίνει ο τόπος μας στους επισκέπτες».

Τη πανηγυρική ατμόσφαιρα όμως χάλασαν κάτοικοι του χωριού οι οποίοι εξέφρασαν στον Δήμαρχο την έντονη διαμαρτυρία τους κυρίως για το κακό οδικό δίκτυο εντός του οικισμού, ενώ επισήμαναν τις  δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το έργο της νέας πλατείας .
Ζήτησαν δε  να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον εργολάβο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Τον Δήμαρχο συνόδευαν Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης  και  ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.. Γιώργος  Γούδης . (Αμερικάνος)

5 σχόλια:

  1. Αναρωτιέσαι ρε πέτρο σε ποιον δήλωσε! Ένας είναι αυτός που τον ακολουθεί από πίσω σαν σκυλάκι, και φυσικά με το αζημίωτο. Έρχονατι όμως αποκαλύψεις σε λίγο για τον ρόλο αυτού του τύπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10000 ευρώ αμοιβή απο τα Λουτρά!!!

      Διαγραφή
    2. ειναι ολοι ενα team...οπου παει ο μπινος τον ακολουθει ακομα και για καφε μονοι ακομα και σε εξοδους βραδινες,το κασερι εχει πεσει και απο τα λουτρα και απο δημο και απο αρθρα προωθησης τοτε βουλευτων για τις εκλογες για γλυψιμο με ταριφα 50 ευρω

      Διαγραφή
  2. Ο σύλλογος του Αετοχωρίου ήταν από τους πρωτεργάτες για την ανάπλαση της πλατείας του Αετοχωρίου, αλλά ο Μπίνος φοβήθηκε μην του κλέψουν τη δόξα. Άντε βρε Μπίνο τράβα καμιά selfie με τα γιουσουφάκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γνωριμίες μπορεί να είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Αετοχωριου και ποιος μεσολάβησε για να καταφέρουν αυτή τη χρηματοδότηση.;;και μη μου πείτε οτι το πάλεψε πολύ..σκοπιμότητες διασυνοριακές μήπως που βρήκαν πρόσφορο έδαφος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)