Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Βγάζει «σπυράκια» με την Αλμωπίαη Θ. Τζάκρη



ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ούτε ζωγραφιστή δεν θέλει να βλέπει την Αλμωπία , δίνει την εντύπωση η υφυπουργός Θ. Τζάκρη. Συγκάλεσε σχετική σύσκεψη στην Αθήνα , αλλά δεν κάλεσε να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα  και με τον οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πηγές είχε συνάντηση.
Το ζήτημα αφορά πρώτιστα την Αλμωπία απ όπου πηγάζει ο Αλμωπαίος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου

 «Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη πραγματοποιήθηκε (24-2-2016) σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιώργο Δέδε, υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μελετητές για το έργο του φράγματος του Αλμωπαίου.
Το Φράγμα του Αλμωπαίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες, αλλά και να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αφορά ένα έργο δυναμικότητας μέχρι 30 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού και προϋπολογισμού περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), σύμφωνα με τις μελέτες. Η κατασκευή του φράγματος με χωμάτινο πυρήνα εκτιμάται σε προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή των δικτύων σε 63 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα μεταφοράς σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πρόοδος της ωρίμανσης του έργου, οι τελικές μελέτες του οποίου βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η Θεοδώρα Τζάκρη στην εισήγησή της τόνισε τη σημασία του έργου του φράγματος του Αλμωπαίου για την περιοχή της Πέλλας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο από περιβαλλοντική όσο και από αναπτυξιακή σκοπιά, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.
Το Υπουργείο Υποδομών, μέσω του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε, ξεκαθάρισε ότι αντιμετωπίζει πολύ θετικά το έργο του φράγματος του Αλμωπαίου για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, το οποίο θα συμβάλει στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων γης και την οριστική επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων σημείωσε την ικανοποιητική εξέλιξη της ωρίμασης των μελετών και δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Όσον αφορά τους πόρους της χρηματοδότησης του έργου συζητήθηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη», από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και από άλλες πηγές. Το Υπουργείο Υποδομών δεσμεύθηκε ότι θα επιλεχθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή με ορίζοντα τελικής παράδοσης του έργου το 2020 και οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη μετά και τις τελικές εγκρίσεις των μελετών στο επόμενο διάστημα.»

6 σχόλια:

  1. Εμείς να δει τι θα βγάλουμε αν τολμήσει να εμφανιστεί στα μέρη μας "η δήθεν"
    αγωνίστρια των τριών μνημονίων.δεν έχουν τσίπα αυτοί βρεεε..Το τομάρι τους σκέφτονται σαν τους αρουραίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη ψηφισε τα 3 μνημονια, εσυ ποτέ σου δεν την ψήφισες, οπότε πάπαλα. Νομίζεις οτι της κανεις τα μουτρα κρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ....ΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Δεν εισαι. Οι νεοδημοκρατες δεν ψηφιζουν βλητα.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

      Διαγραφή
  4. Τι κανούργιο μας είπε η Ντόρκα εδώ; ότι συνεχίζονται οι μελέτες. Άρα τίποτα. Τόσο ζορίζεται που έχει μείνει εντελώς έξω από όλες τις εξελίξεις στην Πέλλα γιατί κάνουν τζιζ αυτό το διάστημα και ψάχνει το τίποτα για να πέι ότι είναι εδώ, πιό πολύ παλαιοκομματισμός πεθαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)