Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τσουνάμι με τα 300 άρια της ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ για τις συνδέσεις με το αποχετευτικό



ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ καθημερινά η δυσαρέσκεια κατοίκων της Αριδαίας με την απόφαση της ΔΕΥΑ την οποία επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο,  σύμφωνα με την οποία  καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν για κάθε σύνδεση  με το αποχετευτικό που μόλις ξεκίνησε να κατασκευάζεται   από 300 ευρώ με το ΦΠΑ . Η απόφαση εκτός από το ότι είναι νομικά έωλη έχει αρχίσει να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑ  εκτιμά  ότι θα  συγκεντρώσει 1 εκ. ευρώ για να σταθεί στα πόδια της. 

Η κατάσταση στη ΔΕΥΑ είναι απελπιστική. Έχει να εισπράξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ ,αλλά με την άχρωμη και απόμακρη από τον κόσμο πολιτική της  συν τα οικονομικά προβλήματα  δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη τύχη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας καταλόγισε το ποσό του 1, 5 εκατ. Ευρώ που ζητάν πίσω , επειδή δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα το έργο υδροδότησης της Αριδαίας από την Σωσάνδρα.
Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο, ενώ ο υπερφιλόδοξος πρόεδρος της Χρήστος Γεωργίου , αντιλήφθηκε μάλλον αργά την ωρολογιακή βόμβα που τοποθέτησαν στα χέρια του. Δεν  αποκλείεται να σκάσει στα χέρια του  με το κλείσιμο της ΔΕΥΑ  ,με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά για τον ίδιο .
Δεν αποκλείεται όμως να τα βροντήξει σύντομα. Η επιλογή είναι ή να ξαναγυρίσει στη ΔΗΚΕΑ  ή να πάει  στην προεδρία των Λουτρών . Αυτή όμως την έχει τάξει ο Δήμαρχος και θείος του στον Δημήτρη Βέσκο . Δεν αποκλείεται όμως να τοποθετήσει τον Δ. Βέσκο στη ΔΕΥΑ  και τον Χ. Γεωργίου στα Λουτρά . Μέχρι και τον Ιούνιο , που είναι και η γενική συνέλευση των Λουτρών  Πόζαρ υπάρχει χρόνος . Άλλωστε ο Δήμαρχος απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται τα πάντα με μαεστρία. Αφού κατάφερε να κάνει «αρνάκια» τους Λουτρακιώτες, δεν υπάρχει περίπτωση στο εξής να αποτύχει σε οποιοδήποτε εγχείρημα.
Προς το παρόν δίνουν προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα , με απώτερο στόχο να περάσουν αλώβητοι από τις φουρτούνες που έρχονται. Σύμφωνα με πληροφορίες κορυφαίος Αντιδήμαρχος , πολύ κοντά στον Δήμαρχο (και συγγενικά) , φέρεται ιδιαίτερα ανήσυχος, ιδίως μετά τον διαχωρισμό των ανταποδοτικών εσόδων .
Καλείται δε για δεύτερη χρονιά να εισηγηθεί άχαρες καταστάσεις , αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα.
Η μείωση του αριθμού των υδρονομέων είναι αναπόφευκτη, όπως και η μείωση των αποδοχών τους. Βέβαιο είναι ότι και φέτος κάνεις δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ταμείο ανεργίας όπως πέρυσι , αφού το χρονικό διάστημα δεν είναι ικανό για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)