Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Επεισοδιακό παιχνίδι στο Σταυροδρόμι



ΣΑΡΑΝΤΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ . ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ


Αγώνα διάρκειας τριών ημιχρόνων είδαν οι 300 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο Σταυροδρομίου στο παιχνίδι της  πρωτοπόρου τοπικής ομάδας με το δεύτερο στη βαθμολογία Μελίσσι . ‘Ένα παιχνίδι που τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα είχε . Ένα μέτριο παιχνίδι , και μια γηπεδούχο ομάδα  σε κακή ημέρα. Το Μελίσσι ξεκίνησε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Κατά διαστήματα τα  χρειάστηκε σε κάποιες φάσεις , χωρίς οστόσω να υπάρχει η κλασσική ευκαιρία. Στις αντεπιθέσεις το Μελίσσι ήταν πιο απειλητικό αλλά ούτε και αυτό δημιούργησε την κλασσική ευκαιρία. Στο α΄ ημίχρονο υπήρχαν  αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής αρχικά  άφησε το παιχνίδι να εξελίσσεται . Ήταν όμως να μην βγάλει  την πρώτη κίτρινη κάρτα, αρχής γενομένης  για το Σταυροδρόμι . Όσο εύκολο όμως έβγαζε κάρτες για το Σταυροδρόμι  τόσο δύσκολα  έβαζε το χέρι στο τσεπάκι για τους παίκτες του Μελισσίου, ενισχύοντας έτσι την περιρρέουσα για μη αντικειμενική  διατησία ατμόσφαιρα. Οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας σε πολλές περιπτώσεις με μαεστρία ροκάνιζαν τον χρόνο ,ξαπλωμένοι στο χορτάρι όταν ό διαιτητής σφύριζε φάουλ υπέρ τους .
Στο 43΄ο Μαμής εκτέλεσε κόρνερ  και η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Σταυροδρομίου
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου  , (ο διαιτητής έδειξε τρία λεπτά)
το Σταυροδρόμι έκανε ένα ανόητο φάουλ πλάγια λίγο πριν την γωνία του κόρνερ . Εκτελέστηκε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε , η μπάλα πήγε στον Χατζηδάκη ο οποίος με ευθύβολο σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Έτσι έληξε το ημίχρονο. Ο διαιτητής μπαίνοντας στα αποδυτήρια άκουσε πολλές  διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας , επειδή κατά την άποψή τους έδινε πολύ εύκολα φάουλ στον αντίπαλο της ομάδας τους και ανεχόταν το θέατρο  σε κάθε πέσιμο.
Στο 50΄άρχισαν τα παρατράγουδα . Ο Ρομάντζης έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2.Εκεί λογόφερε κάπως με τον τερματοφύλακα του Σταυροδρομίου , με τον διαιτητή να τους βλέπει …σαστισμένος.
Στη φάση παρενεβλήθη ο Τσιρακίδης των γηπεδούχων ο οποίος έπιασε από την φανέλα τον Ρομάντζη. Άλλο που δεν ήθελε αυτός και πήρε μια θεαματική βουτιά. Ο διαιτητής έβγαλε αμέσως την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Σταυροδρομίου. Κατά την άποψή μας  , αφού έδειξε κόκκινη στον Τσιρακίδη, έπρεπε να δείξει τουλάχιστον την κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Μελισσίου. Ο συγκεκριμένος παίκτης μέχρι το τέλος του αγώνα θα έπρεπε να δει τουλάχιστον άλλες τρεις κίτρινες κάρτες  σε κραυγαλέες περιπτώσεις για βουτιές  για θέατρο. Παραδόξως όμως την έβγαλε καθαρή.
Μετά την αποβολή έγινε ο γενικός χαμός. Μπήκαν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι που πήραν στο κυνήγι τον διαιτητή . Μπήκαν και παράγοντες για να  τον προστατεύσουν .Ακολούθησε ένα τρίλεπτο κυνηγητό και ο διαιτητής άρον - άρον πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς. 
Παρόμοια φάση στο κέντρο του γηπέδου είχε γίνει και στο α΄ημίχρονο. Παίκτης του Μελισσίου έσπρωξε επιδεικτικά αντίπαλό του , χωρίς να δεί ούτε κίτρινη κάρτα.  
Στην γενική σύρραξη που ακολούθησε την αποβολή Τσιρακίδη , γρονθοκοπήθηκε και ποδοσφαιριστής του Μελισσίου , ο οποίος αργότερα με Ι.Χ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο, αφού για πολύ ώρα ήταν ξαπλωμένος στο χορτάρι.
Απειλήθηκαν και μικροσυρράξεις μεταξύ των φιλάθλων  , αλλά περιορίστηκαν από τους πιο ψύχραιμους.
Μετά  από σαράντα  λεπτά   και αφού ήρθε αστυνομική δύναμη, ο αγώνας συνεχίστηκε.Το Σταυροδρόμι βελτιώθηκε κάπως και άρχισε να πιέζει . Στο 65΄ο Γάτσος σε μια διεκδικούμενη φάση , έπεσε  στη περιοχή. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και στην συνέχεια της φάσης ο Γάτσος εσκεμμένα επιχείρησε με τα πόδια να ανατρέψει αντίπαλό του και είδε σωστά την κόκκινη κάρτα. Το Σταυροδρόμι αν και έπαιζε με εννέα παίκτες , άρχισε να πιέζει.
Την μεγάλη ευκαιρία  όμως για γκολ  την είχε το Μελίσσι. Στο 75΄ο  Μαμής  μπήκε μέσα στην περιοχή και από καλή θέση έπιασε δυνατό σουτ , ενώ μπορούσε να δώσει πάσα και να σιγουρέψει το γκολ , στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Κάτι του φώναξαν από τον πάγκο και αυτός εκνευρισμένος , έβρισε τόσο δυνατά  που ακούστηκε μέχρι την…Κρύα Βρύση. Ο διαιτητής του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα.
Στον χρόνο που απέμεινε οι γηπεδούχοι πίεσαν , αλλά δύο φορές ο νεαρός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.


 Ο  Διαιτητής   Χρήστος Δεμερτζής  φάνηκε ανέτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι .   Σφύριξε το δεύτερο ημίχρονο δύο λεπτά νωρίτερα , από τις καθυστερήσεις που έδειξε. Βοηθοί Σίπκας-Κεσίσογλου.







4 σχόλια:

  1. Ήταν ένα παιχνίδι που προμήνυε την εξέλιξη που θα είχε. Όσο εύκολο ήταν να βγάζει κάρτες για το Σταυροδρόμι  τόσο εύκολο ήταν και για το Μελίσσι. Οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας σε καμιά περίπτωση με μαεστρία ροκάνιζαν τον χρόνο ,ξαπλωμένοι στο χορτάρι όταν ο διαιτητής σφύριζε φάουλ υπέρ τους..Αυτό θα πει αντικειμενικότητα.Το Μελίσσι έδειξε θάρρος και πάθος και πήρε το παιχνίδι σε αντίθεση με το Σταυροδρόμι..Με την συμπεριφορά του έδειξε τι πραγματικά είναι.Μπουκάρουμε μέσα και ότι γίνει?!Χτυπάμε και έτσι για το καλό παίκτη της αντίπαλης ομάδας.Επίπεδο μηδέν έδειξαν με την συμπεριφορά τους.Έτσι έπαιρναν ολα τα παιχνίδια στην έδρα τους,με τσαμπουκά και ξύλο?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mathe na eise antikimenikos otan kaneis reportaz.
    den fenete katholoy pia omada tha itheles na kerdisi.
    klapse kai esy opos kai poloi omoioi soy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξι'οτιμε κύριε Π'έτρο, αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Η ενημέρωση χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα και αλήθεια. Ούτε ο Πρόεδρος του Σταυροδρομίου δεν θα διακρινόταν για τη μεροληπτική και ανειλικρινή παρουσίαση του θέματος. Το Μελίσσι, ήταν πιο ΟΜΑΔΑ, στάθηκε καλύτερα, και ο διαιτητής κακώς δε διέκοψε το ματς
    Β>Π>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Μπορεί να μην σας αρέσει η περιγραφή του αγώνα. Η αλήθεια είναι αλήθεια όμως . Και φυσικά το Μελίσσι κέρδισε δίκαια, ενώ θα μπορούσε το σκορ, να είναι και ο-4 , όπως προκύπτει από την περιγραφή.
    Αν ήταν άλλος διαιτητής ίσως ούτε να καταλαβαίναμε ότι ήταν ντέρμπι. Και ίσως το Μελίσσι να έφευγε με μεγαλύτερη νίκη από το 0-1. Ο διαιτητής ίσως να μην ήταν και στην καλύτερή του μέρα . Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί τα επεισόδια. Ούτε και τις επιθέσεις που δέχτηκε. Ούτε και την γροθιά που έφαγε ο ποδοσφαιριστής του Μελισσίου. Αυτά είναι καταδικαστέα από όλους .
    Αν θα έπρεπε να το διακόψει ή όχι δεν είμαι εγώ που θα αντικαταστήσω την αρμόδια επιτροπή. Δεν ξέρω όμως αν θα ήταν το καλύτερο ή το χειρότερο. Τώρα η ομάδα σας μπορεί να λέει ότι πέρασε με το σπαθί της μέσα από την φωτιά και όχι στα χαρτιά.
    Άλλωστε στο α΄ ημίχρονο που παίχθηκε παιχνίδι με ισάριθμους παίκτες , οι γηπεδούχοι ήταν ασύνδετοι και ακίνδυνοι.

    Θα μπορούσα να κάνω μια ανάλατη περιγραφή και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Νομίζω όμως ούτε και εσείς θέλετε κάτι τέτοιο.
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)