Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Είδε από κοντά τις λακκούβες ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο Πευκωτό-Βορεινό και Νεοχώρι








Μάλλον δεν έμεινε και ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο Δήμαρχος Αλμωπίας με όσα είδε κατά την επίσκεψή του στο  Πευκωτό –Βορεινό και Νεοχώρι την Κυριακή. Σχεδόν δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και δεν έχουν κλείσει ούτε οι λακκούβες   μέσα στα χωριά
Προκειμένου όμως να μετριάσει τις εντυπώσεις στο δελτίο τύπου επιρρίπτει ευθύνη σε όλους τους προηγούμενους που δεν …έκαναν τίποτα
Ο Δήμαρχος αμέσως μετά τον εκκλησιασμό, σύμφωνα με το δελτίο τύπου πήγε στο Πευκωτό, ένα χωριό που έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει σωρεία ζητημάτων. Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον κεντρικό αύλακα του χωριού, ο οποίος έχει βουλώσει δημιουργώντας μία δυσάρεστη κατάσταση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι από αύριο κιόλας θα αναζητήσει λύση γι’ αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει την απαρχή του τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Παράλληλα, σε κεντρικό σημείο του χωριού η άσφαλτος έχει υποστεί καθίζηση και σε συνάρτηση με τα βουλωμένα φρεάτια συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού με κάθε βροχή και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα θα λυθούν κάποια χρονίζοντα ζητήματα με τον ηλεκτροφωτισμό του χωριού και θα υπάρξει καθαρισμός της παιδικής χαράς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος υπέδειξε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του κάποια ζητήματα που σχετίζονται με το αγρόκτημα Νεοχωρίου και Βορεινού και πιο συγκεκριμένα με την άρδευση και την αγροτική οδοποιία. Σε γενικές γραμμές το αγροτικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την πρόσφατη συντήρησή του. Όσον αφορά στον τομέα της άρδευσης, υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, ο Δήμαρχος είδε από κοντά κάποιες λακκούβες που υπάρχουν μέσα στους οικισμούς, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μέριμνα για όσες απ’ αυτές μπορούν να επισκευαστούν άμεσα.  ( σς  Ευτυχώς που έστω  και μετά από δύο χρόνια αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν λακκούβες) Επιπλέον, ο Πρόεδρος υπέδειξε ένα σημείο στο κέντρο του Νεοχωρίου όπου χρειάζεται να κατασκευαστεί φρεάτιο, καθώς σήμερα δημιουργούνται προβλήματα.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης που αφορά στην περιοχή του Παραδοσιακού Νερομύλου, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε και έκανε λόγο για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που κρατά ζωντανή την τοπική μας παράδοση, με την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων.
Επίσης, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Πρόεδρο μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία έχει να κάνει με την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας που συνδέει το Νεοχώρι και το Βορεινό με τον Εξαπλάτανο, για την οποία φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα. Μια πρόταση για την υλοποίηση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την τοποθεσία «δώδεκα πλατάνια» στο Νεοχώρι, όπου υπάρχει μία λίμνη άγνωστη στον περισσότερο κόσμο η οποία έχει μεγάλη φυσική ομορφιά. Όπως τόνισε, τέτοιες τοποθεσίες θα πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολύ κόσμο και να συζητήσει ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες

Συνοδευόταν από  τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Μπάτση και τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΚώστα Ζαχαριάδη. Τους  υποδέχτηκαν  ο Πρόεδρος  Βασίλης Ματζηρίδης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Τσαπράζης και Χαρίτων Τσαπακίδης.







2 σχόλια:

  1. Τις λακκουβες αχρηστους και διευθαρμενους που εχει διπλα του τους ειδε να τους σουταρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΠΑΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ11 Απριλίου 2016 στις 10:15 μ.μ.

    πριν εναμισο χρόνο ενημερώσα τον αντιδήμαρχο Αλμωπίας Μπάτση Χρηστο για πολλά προβλήματα του Πευκωτου και του Βορεινού, τουλάχιστον μετά από τόσους μήνες ήρθε να δει από κοντά, Υπάρχει θέμα αναξιοπιστιας, ανικανότητας η αδιαφορίας του Δήμου Αλμωπιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)