Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ένα μητρώο για το internet γεννιέται…


Τη χαρτογράφηση του αχανούς και συχνά σκοτεινού τοπίου των σάιτ θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και μέχρι τις 20 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει το μητρώο...
για τις ενημερωτικές επιχειρήσεις στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή ατομική επιχείρηση, η απογραφή περιλαμβάνει το όνομα και το επώνυμο του ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού Μέσου Ενημέρωσης, τη διεύθυνσή του, το ΑΦΜ και την αρμόδια ΔΟΥ. Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, καταγράφονται η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης, η έδρα, η νομική μορφή, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία και το όνομα του νόμιμου εκπροσώπου.
Καταγράφονται ακόμη η αναλυτική κατάσταση των μετόχων στην περίπτωση των ανωνύμων εταιρειών, το όνομα, το επώνυμο και η διεύθυνση του εκδότη και του διευθυντή της επιχείρησης, ο αριθμός των εργαζόμενων δημοσιογράφων και η μορφή της εργασιακής σχέσης τους με την επιχείρηση. Επιπλέον, οι εγγεγραμμένες στο μητρώο επιχειρήσεις υποχρεούνται να γνωστοποιούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων τους. Τα προνόμια που προσφέρει η ΓΓΕΕ είναι η πρόσβαση στο οπτικοακουστικό αρχείο της υπηρεσίας και στα εποπτευόμενα όργανα, η χορήγηση κρατικής διαφήμισης, η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΟΜΕ και η διαπίστευση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη για ένα λογισμικό που θα επιτρέπει την καταγραφή της κλοπής περιεχομένου των site.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)