Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ



 

Συνάντηση εργασίας  είχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίαςμε τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Αβραμίκα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»  Φώτη Παραστατίδη με θέμα τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Φ.Παραστατίδη για την προσφορά του Συλλόγου, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση σε αυτό το ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά επιθετικότητας κάποιων σκύλων. Όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση με αίσθημα αγάπης προς τα ζώα αλλά και προστασίας προς τους συμπολίτες μας. Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Αβραμίκα πρότειναν ως άμεση λύση την εξεύρεση χώρου όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται τα ζώα που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και θα σιτίζονται.
Ο Πρόεδρος του λόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την εύρεση χώρου, δήλωσε πολύ θετικός. Όπως είπε, δεν γίνεται να διαχειριστούμε τόσα πολλά ζώα, όσα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και ένας κλειστός χώρος θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Ως προϋπόθεση τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει την σίτιση αυτών των ζώων και τον καθαρισμό του χώρου, όπου συμφώνησαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς όπως είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν σταματήσουν να λειτουργούν ανεύθυνα οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Τέλος, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, όπως άλλωστε κάνει και μέχρι σήμερα.

2 σχόλια:

  1. Αυτο επρεπε να γινει πριν ενα χρονο. Αβραμικας μπατσης δημαρχος αποδειχτηκαν πως δεν ειναι καταλληλοι.πολλοι Λιγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο γεωργιου ο ανθρωπος δουλεια δεν εβρησκε και μας τα παιζει πως ειναι κατι και εναι τιποτ😞

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)