Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ




 
Την επιστολή των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρνισσας, Παναγίτσας και Περαίας σχετικά με τις ζημιές από παγετούς που έπληξαν την καλλιέργεια της κερασιάς στα χωριά Άρνισσα,
Παναγίτσα, Άγιο Αθανάσιο, Ζέρβη, Ξανθόγεια, Περαία, Δροσιά και Γραμματικό, κατέθεσε  στη Βουλή ως αναφορά ο Γιώργος Καρασμάνης.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή τους αναφέρουν ότι ο ΕΛΓΑ δεν εξέδωσε αναγγελία ζημιάς διότι δεν δέχθηκε ότι οι ζημιές εμπίπτουν σε ζημιογόνο γεγονός, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις. Αντίθετα, στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, και μάλιστα σε χωράφια όμορα με αυτά των παραπάνω χωριών του Νομού μας, με το ίδιο μικροκλίμα και υψόμετρο, ορθώς έγινε αποδεκτή η ζημιά, υποβλήθηκαν δηλώσεις και θα εκδοθούν πορίσματα από τον ΕΛΓΑ.
Με την παρέμβαση του αυτή, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ίση μεταχείριση όλων των πληγέντων κερασοπαραγωγών, δηλαδή να γίνει δεκτό και το δίκαιο αίτημα των παραγωγών του Νομού μας στις προαναφερθείσες περιοχές, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν δηλώσεις ζημιάς για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)