Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Άρχισαν τα όργανα και στο Δήμο Έδεσσας






Ο τρόπος διαχείρισης κολυμβητηρίου που ανακαινίστηκε και άρχισε να επαναλειτουργεί πρόσφατα, φέρεται να είναι η πρώτη σοβαρή  αιτία αντιπαραθέσεων στον Δήμο Έδεσσας.
Με  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διαχείρισή του πέρασε στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε),  ενώ ο Αντιδήμαρχος Χρήστου Τσιβόγλου ζητούσε η διαχείριση αυτή να αναληφθεί από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού της οποίας προΐστατο. Τα ο αποτέλεσμα ήταν να ανεξαρτητοποιηθεί  ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος και  να  βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης.
Οι εξελίξεις συνέπεσαν χρονικά με επιστολές του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου προς τους Συμβούλους της Παράταξής του,  η οποία άναψε φωτιές και αποτελεί  πολιτικό ζήτημα στο Δήμο Έδεσσας. Ο Δήμαρχος ζήτησε να του υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματα που κατέχουν, καθόσον η κοινή πρακτική επιτάσσει, μετά παρέλευση εύλογου χρόνου της τρέχουσας δημοτικής θητείας και παραμονής στη θέση τους, να αντικαθίστανται από άλλους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος  φέρεται  ενοχλημένος από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης, ζήτησε από τον πρώην Αντιδήμαρχο να παραιτηθεί και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, καθόσον οι απόψεις του δεν συμπλέουν πλέον με τις απόψεις και θέσεις του Δημοτικού Συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκε.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο τους  δεν συναντήθηκαν , αλλά η επικοινωνία τους ήταν με επιστολές

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χ. Τσιβόγλου ο Δήμαρχος έχει πλέον «πολιτική δύναμη» δεκαπέντε (15) Συμβούλων μεταξύ των είκοσι επτά (27) που συνολικά απαρτίζεται το Συμβούλιο του Δήμου και φυσικά θα χρειασθεί να προβεί σε «χειρουργικές» πολιτικές κινήσεις προτού γενικευθεί μεγαλύτερη «πολιτική κρίση» με απρόβλεπτες εξελίξεις.

1 σχόλιο:

  1. ο δημαρχος είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος. Αφού για πολλά χρόνια είχε κλειστό το κολυμβητήριο, παρόλο ότι ο δήμος εισέπραττε έσοδα απο την πολιτεία για την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτός τα διέθετε αλλού. Τώρα το επαναλειτούργησε και κάνει πειράματα με την ζωή των λουομένων και των παιδιών. Του εύχομαι να μην πνιγεί κανένας εξαιτίας των παραλείψεων και των ημίμετρων, που έχει πάρει σχετικά με την λειτουργία του κολυμβητηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)