Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τελειώνουν την ΔΕΥΑ Αλμωπίας;




Τι γίνεται με το 1, 5 εκατομμύριο ευρώ που καλείται να επιστρέψει ;



ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ και αλχημείες στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Πλήρης συσκότιση για την τύχη του 1, 5 εκ. ευρώ που καλείται να επιστρέψει η επιχείρηση, επειδή το έργο ύδρευσης στη Σωσάνδρα δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.
Αντί  η διοίκηση της ΔΕΥΑ και κατ επέκταση και ο Δήμος να φροντίσουν να προχωρήσουν σε συμπληρωματικό έργο , ώστε να γίνει λειτουργικό το συγκεκριμένο έργο, περιορίστηκαν σε ευχές , σε συναντήσεις μόνο για φωτογραφίσεις και σε κοκορομαχίες στο δημοτικό συμβούλιο και σε επιμερισμό ευθυνών. Έτσι οι πολίτες της Αλμωπίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρώσουν το μάρμαρο για τις ολιγωρίες τους.
Τα  «πειράματα» που κάνουν δεν τους βγαίνουν, με αποτέλεσμα να αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις , πριν την βουλιάξουν και την κλείσουν οριστικά.
Αρχικά αποφάσισαν να βεβαιώσουν τις οφειλές άνω των 300 ευρώ στην εφορεία. Μάλλον δεν τους βγήκε αφού ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αναγκαία για την επιβίωσή του.
Στη συνέχεια επινόησαν  το χαράτσι των 300 ευρώ για τις συνδέσεις με το αποχετευτικό που μόλις άρχισε να γίνεται και θα δοθεί σε χρήση μετά από πολύ καιρό.
Τώρα απειλούν με διακοπές νερού  όσους χρωστούν πάνω από 700 ευρώ. Προφανώς πρόκειται κυρίως για επαγγελματίες που δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Δεν ανήκουν δηλαδή στην προνομιούχο κατηγορία  όσων έχουν εξασφαλίσει μισθό , βρέξει χιονίσει  και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.
Τον Οκτώβριο του 2015 , ο Δήμαρχος παρέκαμψε επιδεικτικά τον Γιάννη Σηφάκη και ζήτησε την βοήθεια της Θεοδώρας Τζάκρη. Στη συνάντηση  που είχε μαζί της , σύμφωνα με το τότε δελτίο τύπου της έκανε γνωστό « ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για χρηματοδότηση συμπληρωματικού έργου για την ύδρευση της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα για να γίνει το έργο λειτουργικό, μιας και εδώ και αρκετά χρόνια είναι ανενεργό και έχει ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων, ύψους 1.500.000 ευρώ.»
Τι έγινε τελικά . Υπήρξε αποτέλεσμα ;

Από την άλλη οι επιδεικτικές σπατάλες , η άκρατη αλαζονεία  και η πρωτοφανής υποτίμηση της
νοημοσύνης έχουν φέρει την κοινωνία να βρίσκεται απέναντί τους. Ακόμα και όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθυστερούν .
Μήπως ήρθε η ώρα και η δημοτική αρχή να κάνει την αυτοκριτική της και να αλλάξει στάση; Διότι κατά βάθος κανένας δεν θέλει τον Δήμο μίζερο και να μην μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
Το νόμισμα έχει πάντα δύο πλευρές …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)