Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κοντά στον δολοφόνο του 14χρονου που βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη οι αρχές




Οι έρευνες εστιάζονται στο φιλικό περιβάλλον του παιδιού - Δίπλα στο άψυχο σώμα του παιδιού βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένα κουζινομάχαιρο


Στο φιλικό περιβάλλον του 14χρονου εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την  εξιχνίαση της δολοφονίας του αγοριού, που βρέθηκε σήμερα το πρωί μαχαιρωμένο, μέσα σε λίμνη αίματος, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος που είναι ένα κουζινομάχαιρο, στο οποίο μάλιστα υπάρχουν  αποτυπώματα.

Το όπλο του εγκλήματος και το γεγονός ότι στο σημείο βρέθηκε το κινητό του παιδιού, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο, αλλά και το πορτοφόλι του, είναι στοιχεία που κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι το έγκλημα έγινε με ερασιτεχνικό τρόπο και δεν είχε κίνητρο τη ληστεία.

Από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε επίσης το στοιχείο ότι ο 14χρονος έδωσε μάχη για τη ζωή παλεύοντας με τον δράστη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα άτομο στην παρέα του 14χρονου το οποίο στην κατάθεσή του έχει υποπέσει σε αντιφάσεις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.



Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός που βγήκε χθες το βράδυ με κάποιον φίλο του, δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι, σε αντίθεση με τον φίλο του, ο οποίος γύρισε κανονικά. Οι γονείς του 14χρονου δήλωσαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες την εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα Εχεδώρου. Αμέσως, οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του και περίπου στις 11.00 το πρωί το άψυχο σώμα του νεαρού βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής στη Γέφυρα από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διερεύνηση του χώρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς στον λαιμό του 14χρονου παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)