Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Καμία αδικία σε βάρος της Πέλλας στον Αναπτυξιακό Νόμο




 – Όλοι οι παραμεθόριοι Νομοί στο σύνολο τους ( ασφαλώς και η Πέλλα) στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου

Το δίκιο αίτημα των πολιτών της Πέλλας και όλων των παραμεθόριων περιοχών να εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες που είναι παραμεθόριες στο σύνολο τους στις ευεργετικές διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, αίτημα που υποστηρίχτηκε από όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές των συγκεκριμένων Νομών, φαίνεται ότι αποδέχεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης στην συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου στην ολομέλεια την Τρίτη θα υποβάλει υπουργική τροπολογία για τη ένταξη του συνόλου των Παραμεθόριων Νομών στις εν λόγω διατάξεις.



Επίσκεψη Υπουργού Παναγιώτη Κουρουπλή στην Πέλλα


 Την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Πέλλα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σκύδρας, το κέντρο προσφύγων στα Γιαννιτσά, συναντήθηκε με την Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ και παρευρέθη σε εκδήλωση στους Καταρράκτες που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
Τον συνόδευαν ο Γιάννης Σηφάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Παρευρέθηκαν και παρενέβησαν στην συζήτηση στους Καταρράκτες ( πέραν των βουλευτών) ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Θεοδωρίδης και οι άλλοι δήμαρχοι της Πέλλας, η Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Γρηγόρης Στάμκος και ο Δημήτρης Μπίνος. Ακόμη παρευρέθηκαν και έθεσαν θέματα που τους απασχολούν πολλοί φορείς της Π.Ε. Πέλλας ( εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος, ΤΕΕ, σύλλογος εργαζομένων Περιφέρειας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκπρόσωποι προγραμμάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Γάγκλιου και άλλοι).     

5 σχόλια:

  1. Κύριε Σηφάκη, έκανα ζάπινγκ και έπεσα την Πέμπτη το απόγευμα στο κανάλι της Βουλής. Είδα τον κο Καρασμάνη να μιλά για το νομό μας που αδικείται γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη στον αναπτυξιακό νόμο, νομός μας ως παραμεθόριος στο σύνολό του και πρότεινε ο βουλευτής νομοθετική βελτίωση. Είδα την αμηχανία στα πρόσωπα και του υπουργού και του Γενικού Γραμματέα και μου φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκαν. Κατευθείαν μπήκα στην ιστοσελίδα της βουλής γιατί με ζώσανε τα φίδια, γιατί αν αποχαρακτηριστεί ο νομός μας από παραμεθόριος στο σύνολό του, χάνουμε το επίδομα παραμεθορίου.
    Είδα λοιπόν, στην ιστοσελίδα της βουλής ότι γίνανε 4 επιτροπές, είδα τα video των συνεδριάσεων και διαπίστωσα με έκπληξη ότι είτε μέλος της Επιτροπής και
    δεν πήρατε χαμπάρι τι γινόταν.
    Όπως επίσης και οι άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές των τριών νομών, κανένας δεν έθιξε το θέμα.
    Και πως είναι δυνατόν κύριε Σηφάκη να λέτε ότι το αίτημα υποστηρίχτηκε από όλους τους βουλευτές αυτών των νομών, τη στιγμή που κανένας τους δεν έθιξε το θέμα και
    αναρωτιέμαι από πού φαίνεται ότι το αποδέχεται η κυβέρνηση και
    πως είναι δυνατόν κυβερνητικός βουλευτής να λέει ότι έχει ασφαλείς πληροφορίες αντί να λέει ότι, έχω τη διαβεβαίωση από τον υπουργό,
    Μην μας θεωρείται λοιπόν τόσο πολύ χαζούς κύριε Σηφάκη, μην μας το παίζετε ξύπνιος και μην μας λέτε άλλα ψέματα. Σας έπιασε στον ύπνο ο Καρασμάνης.
    Είμαι πάρα πολύ θυμωμένος κύριε Σηφάκη μαζί σας. Σας στείλαμε εκεί κάτω για θεματοφύλακα του νομού μας. και ΟΧΙ για να πετάτε αετό, να βγαίνετε φωτογραφίες και κάνετε βόλτες με τη μηχανή σας στην Αθήνα.
    Αν τελικά συμβεί κάτι εις βάρος του παραμεθορίου ειλικρινά θα σας φτύσω δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Καρσμάνη, με την εμπειρία σας ( μην βλέπεις τώρα που το παίζετε τρελίτσα) ξέρετε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν την ευχέρεια να συζητούν στα γραφεία των Υπουργών και των Γενικών Γραμματέων ότι πιστεύουν ότι πρέπει να διορθωθεί σε ένα νομοσχέδιο. ¨οταν δεν εισακούονται το θέτουν στην Βουλή. Έτσι έγινε και τώρα. Φυσικά στεναχωριέστε που δεν θα έχετε βάση αντιπολίτευση από αύριο στο θέμα αυτό.. Ο κόσμος παρακολουθεί την δραστηριότητα των βουλευτών και κρίνει ποιός είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός και ποιός είναι για τις φωτογραφίες. Εσείς Κε Καρασμάνη που είστε τόσα χρόνια βουλευτής έχετε σημαντική ευθύνη για την κακή κατάσταση στον Νομό ( από συγκοινωνιακή απομόνωση, αρδευτικά έργα, τουριστικά έργα, κατάσταση αγροτών κλπ) και μην το παίζετε τρελίτσα τώρα που ξυπνήσατε μετά από 16 μήνες....

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου αν είχες πάει στα γραφεία του υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα θα είχες βγάλει 10 φωτογραφίες και 10 ανακοινώσεις. Είναι κατεφανέστατο Γιάννη ότι πάλι ο Καρασμάνης σε έπιασε στον ύπνο. Eσύ συνέχισε να ακολουθείς τη λογική του Χότζα

      Διαγραφή
  2. Τι λέει ο άνθρωπος ρε παιδιά; Τι ακριβώς... φαίνεται ν' αποδέχεται η Κυβέρνηση; Αυτό που υπήρχε εδώ και δέκα περίπου χρόνια για την Πέλλα ( Παραμεθόριος Νομός στο σύνολό του και άρα ευεργετικές διατάξεις σ' όλους τους νόμους ); Θα πανηγυρίζουμε δηλαδή για την τροπολογία ( αν τελικά έρθει ) που θα λύνει το πρόβλημα που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε; Τελικά, πράγματι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε το Θεό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ 6.28 ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)