Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία το πολιτιστικό αντάμωμα στην Έδεσσα





Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 6,30 μ.μ. στο Δημοτικό στάδιο της Έδεσσας ,έγινε  το 5ο  Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων. 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας



Η εκδήλωση, κρατώντας τον χαρακτήρα της πατινάδας, γέμισε τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης με άρωμα και χρώμα παράδοσης. Κάθε περιοχή είχε τη δική της  διαδρομή.

 

Τα σημεία εκκίνησης ήταν :

1. Μακεδονία, αφετηρία από Πλατεία Γρανικού

2. Πόντος, από την γέφυρα του Κιουπρί (Δημαρχείο)

3. Θράκη, από Πλατεία Ηρώων

4. Κρήτη, από Ψηλό Βράχο

5. Ήπειρος, από Πλατεία Καταρρακτών

6. Μικρά Ασία, από Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης

Η ταυτόχρονη εκκίνηση των χορευτικών έγινε στις 5 το απόγευμα. Όλες οι αποστολές πέρασαν από σημεία της πόλης, όπου τους περιμένουν  μέλη ομάδων και συλλόγων που στηρίζουν την εκδήλωση και τους υποδέχτηκαν προσφέροντάς τους φρούτα της περιοχής μας. Τέσσερεις ήταν ι οι στάσεις που καθόρισαν οι διοργανωτές, στην Νομαρχία, στην Πλατεία Στουγιαννάκη, στον Ψηλό Βράχο και στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου).


Η εκδήλωση κορυφώθηκε  μέσα στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου κάθε παράδοση παρουσίασε  το δικό της χορευτικό πρόγραμμα.
Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Κρητών ο «Ψηλορείτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)