Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Εύσημα Κουρουμπλή για το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά




Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιούνη ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προερχόμενος από την Ημαθία .

Οι συζητήσεις  με τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, την υφυπουργό Βιομηχανίας Θ. Τζάκρη, τον βουλευτή Γιάννη  Σηφάκη και τους υπεύθυνους στρατιωτικούς του Κέντρου επικεντρώθηκαν  κυρίως  στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Το ζήτημα  του ασύλου που ζητάν οι πρόσφυγες   στο κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών, όπως και άλλων περιοχών και θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα .
Ο Υπουργός συνεχάρη τον δήμαρχο Γιαννιτσών  και τους υπεύθυνους για την γρήγορη και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους, στις ανάγκες που προέκυψαν. Αναφέρθηκε στην προσπάθειά τους, τόσο για την εξεύρεση χώρων και δομών, όσο και για την επίτευξη της αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων – μεταναστών με την τοπική κοινωνία.
Αυτοί που θα ζητήσουν άσυλο υπολογίζονται σε  500-600  και θα πρέπει να ενταχθούν σταδιακά στο κοινωνικό σύνολο και τα παιδιά να αρχίσουν προφανώς να διδάσκονται ελληνικά ενώ  με τη νέα περίοδο να γίνουν εγγραφές στα σχολεία της περιοχής.

1 σχόλιο:

(3)