Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Εις υγείαν των κορόϊδων. Ήρθαν είδαν , πέρασαν καλά ,αλλά μηδέν ουσία από Κουντουρά και Τζάκρη






Που πάει ο τουρισμός Τσίπρα με αυτές ;

Να τις έχεις στην Κυβέρνηση  και να τις χαίρεσαι.  


Έστησαν τους δημοσιογράφους 

μισή ώρα στη συνέντευξη τύπου. 


Τελικά οι μισοί έφυγαν


Μάταιοι τεμενάδες από τον Δήμαρχο Αλμωπίας.


 Μία από τα ίδια η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη της υπουργού τουρισμού με την υπουργό της υποτιθέμενης Ανάπτυξης Θ. Τζάκρη στο νομό.
Ήρθαν , έκαναν το ευχάριστο ταξιδάκι τους, χωρίς ουσιαστικά να δικαιολογείται στο παραμικρό η επίσκεψή τους στο νομό.
Δεν συναντήθηκαν με κανέναν επαγγελματικό φορέα του αντικειμένου τους , έβγαλαν ατέλειωτες φωτογραφίες και τελικά πέρασαν αυτές καλά και οι παρατρεχάμενοι καλύτερα. Χαρακτηριστικό της μεγάλης και γεμάτης οράματα καθόδου τους ,  ήταν  την Παρασκευή ο παλιός  Άγιος Αθανάσιος που ΄τετόια εποχή δεν έχει ψυχή. Τι πήγαν να κάνουν ο θεός και η ψυχή τους.
Το Σάββατο, ενώ η συνέντευξη τύπου ήταν προγραμματισμένη για τις 15.30, έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα τους τοπικούς δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα γύρω στις 16.00 οι μισοί να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η κ. Κουντουρά δε ανακοίνωση ούτε μία δράση ή κάποιο κονδύλιο για την τοπική τουριστική ανάπτυξη . Περιορίστηκε σε φιλοφρονήσεις και σε εκθέσεις ιδεών για τις ομορφιές της φύσης και την ανάγκη περεταίρω ανάπτυξης , χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος θα κάνει την περιβόητη ανάπτυξη . Η Θ. Τζάκρη που την συνόδευε απολάμβανε τη φύση  και την δροσιά της περιοχής. Έδειξε ότι και την ίδια την ενδιαφέρει μόνο η « μόστρα¨  και όχι η ουσία

Η υπουργός τουρισμού δήλωσε ενθουσιασμένη ( πώς να μην ήταν με τόσο δουλικό προσωπικό στα πόδια της)
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας , που δεν άκουσε ούτε μισή δέσμευση το έριξε στις ευχές , τονίζοντας η επίσκεψή της ως κυβερνητική παράγοντας να φέρει αποτέλεσμα στον τόπο.
Στα πλαίσια της ειλικρινούς φιλοξενίας την καλωσόρισε στον Δήμο.
Πρώτος προορισμός της περιοδείας ήταν η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο όπου ενημερώθηκε από τους μοναχούς . Δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται σε έναν άγιο τόπο και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη κατά την είσοδό της στο Μοναστήρι και από τις ιδιαίτερες αγιογραφίες του. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το  Αετοχώρι, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αριδαίας, όπου αυτέ τις μέρες  υλοποιούταν το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής με πλήρη δημοσιογραφική συσκότιση. Εκεί  14 φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ταξίδεψαν στην Αλμωπία και εργάστηκαν με σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου «Living History, Living Nature II».
Στην Όρμα  λίγο αργότερα έπεσαν από τα σύννεφα. Ενώ έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν γκρίνιες παράπονα και αποδοκιμασίες  σε διάφορες περιοχές της χώρας ,οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών του χωριού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα.  Η Υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να γευτεί την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και περπάτησε στα σοκάκια του χωριού.
Τελευταίος προορισμός ήταν τα Λουτρά Πόζαρ. Είδε από κοντά τους κλειστούς χώρους λουτροθεραπείας και απόλαυσε την θέα στους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες που υπάρχουν στην Λουτρόπολη. Θαύμασε το φυσικό κάλλος της περιοχής και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα, έγινε επίσκεψη στο ενημερωτικό περίπτερο που βρίσκεται στην διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό. (Ζήσε Μάη μου…)

Η είδηση όμως που βγαίνει σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου είναι ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά κατήργησε τα Λουτρά  με την σημερινή τους μορφή, αφού κατέθεσε προτάσεις ως ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ και όχι ως Επιχείρηση Λουτρών. Πρόκειται για δυο διαφορετικά  νομικά πρόσωπα. Απλά ο Δήμαρχος έκανε το πρώτο δυνατό «Τεστ Ντράϊβ» για τις ραγδαίες  εξελίξεις που έρχονται
Φυσικά η Επίσκεψη της υπουργού δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι δεν εξήγγειλε τίποτα απολύτως.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε την πρόχειρη έθεση ιδεών που έχει ετοιμαστεί για να υπάρχει κάτι να δείχνουν ότι διεκδικούν , αφορά:
-Τη συνεργασία ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα intereg η δημιουργία δύο θεματικών πάρκων και η σύνδεση των Λουτρών με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Το σχέδιο του Δήμου Αλμωπίας περιλαμβάνει και νέους χώρους λουτροθεραπείας καθώς επίσης και άλλες υποδομές.(Χωρίς να κατονομάζεται ούτε μία)
 Επιπλέον, ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι  ανάλογη συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει και όσον αφορά στην αξιοποίηση των παλαιών Ξενοδοχείων που βρίσκονται εντός της Λουτρόπολης.
Δείχνοντας μεγαλοσύνη και αλτρουισμό τόνισε ότι  η τουριστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι υπόθεση συνολικά και των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν κινήσεις.



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας  μεταξύ  άλλων δήλωσε ακόμα:


«Ευχαριστούμε την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά που επισκέφθηκε την περιοχή μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να της παρουσιάσουμε από κοντά μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Εύχομαι αυτή η επίσκεψη να είναι μόνο η αρχή και να δούμε σύντομα αποτελέσματα »

6 σχόλια:

  1. oi dolofoni tou ellinikou laou vrikan stegi stin aridaia les kai einai etniki iroes dimarxe kai tsimtsiridi den to perimena apo ases krima gliftes prepi na ntrepeste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Malaka ellhna se kopsane ton misfo.tis sudaksis.se stilane stin anergia.xilia dio kai esis trote pinete kai xorebete mazi tous kai ton xeimona fa klinete pali tous dromous.gia esena saliari mbino ti na poume opou gamos kai i basilo proti.mono gia cameres eise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο βουλευτές συριζαιους έβγαλε ο νόμος και μάλιστα δυο φορές. Άρα μυαλό δε βάλαμε.τωρα ειναι αργά και μάταια διαμαρτυρόμαστε.δε μας φταίει κανεις παρά εμείς..τις ντομάτες κρατήστε τις γιατι έρχεται πεινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην επομενη καλπη να τα θυμαστε τα μνημονια που ελεγαν οτι δεν θα ψηφιζαν,η τιμωρια ειναι μονο εκει!!! και αντε απο κει που ηρθαν !

      Διαγραφή
  4. Τραγική φιγούρα σ’ αυτό το τουριστικό οδοιπορικό ο Γιάννη Σηφάκης. Αν δεις τις φωτογραφίες και τα video είναι καπελωμένος από τη Τζάκρη. Ειλικρινά στεναχωριέμαι γιαυτό αλλά τα τραβάει και ο πωπός του! Τι τις θέλει και αυτές τις ανακοινώσεις περί κεφαλαιοποίησης των επισκέψεων….; αφού ξέρει ότι το τελευταίο διάστημα ισχύσει το «Ήλθον,είδον και απήλθον». Εγώ αν ήμουν στη θέση του δεν θα δεχόμουν με τίποτε αυτό το κάζο. Να τρέχει από πίσω, αλλά από μακριά, σαν το σκυλάκι! Κοντά στα άλλα έχασε και τα@ρχίδι@ του ο Σηφάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)