Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας για το Κ.Υ. Αριδαίας



 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική συνεδρίασή του την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.30, παρουσία του Δημάρχου, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, ως εξής:


«Ο Δήμος Αλμωπίας είναι μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, παραμεθόρια, απομακρυσμένη από το κέντρο, με πεδινό και ορεινό όγκο με 43 οικισμούς και 11 Περιφερειακά Ιατρεία, από τα οποία τα περισσότερα υπολειτουργούν.

Το Κ.Υ. Αριδαίας, το τρίτο σε πληθυσμό ευθύνης της Ελλάδας, εξυπηρετεί υγειονομικά τον πληθυσμό της Αλμωπίας που αριθμεί 30.000 περίπου κατοίκους και επιπλέον και τους επισκέπτες της περιοχής που αγγίζουν το 1.000.000 κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης που περνά η χώρα, ο ρόλος του Κ.Υ. Αριδαίας έχει υποβιβασθεί αισθητά και εμφανίζεται πιο αποδυναμωμένο από ποτέ.

Ένα Κέντρο Υγείας που κατά τη σύσταση και την στελέχωση που προοριζόταν να λειτουργήσει ως ένα μικρό Νοσοκομείο, γιατί αυτό απαιτούσαν και απαιτούν οι ανάγκες του μεγάλου πληθυσμού της επαρχίας μας, έχει μαραζώσει κυριολεκτικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας αποφασίζει ομόφωνα:

Καταγγέλλει τις ενέργειες και τις πρακτικές της διοίκησης του Γ.Ν.Πέλλας, η οποία προσπαθώντας να λύσει το δικό της πρόβλημα με την έλλειψη ιατρών από τις Νοσοκομειακές μονάδες της Έδεσσας και Πέλλας στρέφεται σε σπασμωδικές και αποσπασματικές λύσεις, όπως είναι οι μετακινήσεις ιατρών από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας.

Απαιτεί:

Να επανέλθουν όλοι οι μετακινημένοι ιατροί στην οργανική τους θέση και να γίνουν προσλήψεις δύο επικουρικών Γενικών ιατρών, ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη των κατοίκων και η ασφαλής εικοσιτετράωρη εφημέρευση του Κ.Υ.

Να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις τόσο σε Διοικητικό Προσωπικό όσο και σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και

Να προβλεφτεί η συντήρηση του κτιρίου το οποίο λειτουργεί νυχθημερόν επί 31 συναπτά έτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

2 σχόλια:

  1. Είναι οι ίδιοι γιατροί που δήλωσαν άρρωστοι και δεν πήγαν για εφημερία στην παθολογική της Έδεσσας. Φυσικά πρέπει το κέντρο υγείας να ενισχυθεί αποφασιστικά. Η πρεμούρα όμως τώρα γίνεται για να μην πηγαίνουν οι γενικοί γιατροί στην εφημερία της παθολογικής του νοσοκομείου Έδεσσας. Ας πει ο δήμος λοιπόν τι λέει να την κλείσουμε την παθολογική της Έδεσσας μόνιμα για 10 μέρες τον μήνα; κάτι που θα συμβεί αν δεν εφημερεύουν οι γενικοί γιατροί. Καλό είναι να πηγαίνουν απο αλλού και όχι από το Κ.Υ. Αριδαίας αλλά όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσουμε δηλαδή ότι παλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα με την παθολογική της Έδεσσας επειδή εφημέρευαν οι γενικοί γιατροί της Αριδαίας;

      Διαγραφή

(3)