Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση για τη λουτρόπολη του Πόζαρ από τον Κοσμά Κανονίδη




Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τ.Κ. Λουτρακίου, πως εκδόθηκε η
Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των Εγκαταστάσεων Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. Ενδεχομένως, τα Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. να είναι πλέον αν όχι η μοναδική, αλλά μία από τις λίγες δημοτικές εγκαταστάσεις υδροθεραπείας στην Ελλάδα που διαθέτουν πλέον ΑΕΠΟ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό και τι προοπτικές ανοίγουν μπροστά για την επιχείρηση.
Ο «μελετητικός αγώνας» διήρκησε περίπου 4 χρόνια και ήταν αρκετά απαιτητικός. Η συμβολή μου ως μελετητής ήταν καθοριστική σε πάρα πολλά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε της έγκρισης. Για όσους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι απαιτείται για την έγκριση μιας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υποκατηγορίας Α1, τονίζω πως απαιτούνται εξειδικευμένες και ανωτάτου επιπέδου γνώσεις, πράγμα το οποίο σημαίνει πως τέτοιου είδους μελέτες δε μπορούν να γίνουν από τον οποιονδήποτε. Επιπλέον, θέλω να τονίσω πως για την έκδοση της ΑΕΠΟ δεν πραγματοποιήθηκε «πολιτική παρέμβαση» οποιασδήποτε βαθμίδας.
Επομένως, ως μελετητής, αλλά και ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Αλμωπίας, είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα σε μια τόσο σημαντική εξέλιξη που αφορά στον τόπο μου και δηλώνω «παρών» σε οποιαδήποτε νέα «μελετητική πρόκληση». Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία που είχα με την επιβλέπουσα της μελέτης κα Παπανδρέου Κατερίνα, υπάλληλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία και ευχαριστώ για τις εύστοχες παρεμβάσεις της.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Ιωαννίδη Γιάννη, πρώην Πρόεδρο, τον κο Κώτσο Γιώργο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κο Βέσκο Δημήτρη, νυν Αντιπρόεδρο, των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε., καθώς και τον κο Πασόη Δημήτρη, πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, σε ό,τι αφορά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά και την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.


Κοσμάς Β. Κανονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)