Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Γ. Σηφάκη με εκπροσώπους Δασικών οργανώσεων







Ο νέος νόμος για τους δασικούς συνεταιρισμούς ήταν το αντικείμενο ευρείας συνάντησης που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης με υλοτόμους  παρουσία του Ζαχαρία Παπαδόπουλου (εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας) και του Γιάννη Ιωαννίδη (Δασάρχη Αριδαίας).
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι και συμμετείχαν υλοτόμοι από όλα τα χωριά της Αλμωπίας που υπάρχουν δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις και από την Έδεσσα.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων για ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των υλοτόμων και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει συναίνεση  όλων στην ουσία του Νόμου που θα ψηφιστεί στη Βουλή για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του υλοτόμου και τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις
Προτάσεις των υλοτόμων που θα μεταφερθούν από τον βουλευτή στο Υπουργείο και στην Βουλή 
Σύμφωνα με τον νέο Νόμο:
Οι δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις θα αποτελούνται τουλάχιστον από 17 ή 21 μέλη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες μετά την διαβούλευση που έγινε. Μέλη τους μπορούν να είναι μόνο δασεργάτες. Αποκλείονται οι έμποροι ξυλείας και οι σύζυγοι τους.
Κατοχυρώνεται το επάγγελμα του υλοτόμου και δημιουργείται μητρώο και ταυτότητα υλοτόμου. Καθορίζεται συγκεκριμένος αριθμός δασοτεχνικών ενσήμων τα προηγούμενα χρόνια για να μπορεί κάποιος να θεωρηθεί υλοτόμος. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει οριστεί ακόμη και καταγράφηκαν όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν για το θέμα αυτό.
Καθιερώνεται ο θεσμός του δόκιμου μέλους, η εκπαίδευση του και η ένταξη του μετά από αυτήν στο μητρώο υλοτόμων εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις.
Μπορεί να συσταθεί Ένωση δασικών συνεταιριστικών  οργανώσεων.
Καθορίζονται τα περί εκλογών, ελέγχου από την Διεύθυνση Δασών, αυτοελέγχου, ευθύνης του διοικητικού συμβουλίου και άλλες διατάξεις.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα του Δασαρχείου Αριδαίας και ο βουλευτής ανέλαβε την ευθύνη να προσπαθήσει για την λύση τους.













6 σχόλια:

  1. Κύριε Σηφάκη εξηγήσατε για τις κυβιστήσεις σας (κοινώς κωλοτούμπες ) με τις οποίες μας επιβάλλατε αγριοφοροκαταιγίδα, τις περικοπές των συντάξεων, των επικουρικών, του ΕΚΑΣ … τον παππού μου; Που τα κόψατε όλα αυτά και αυτός θα μου κόψει το χαρτζηλίκι που μου έδινε για να σπουδάσω; Και που τον εξαναγκάζετε να μεταβιβάσει τα χωράφια του σε άλλον, από τα οποία έβγαζε ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα στη σύνταξή του; Γιατί αν δεν τα μεταβιβάσει, με τον νόμο που ψηφίσατε, θα του μειωθεί η σύνταξη κατά 60%. Τους τα εξηγήσατε αυτά στους παραβρισκόμενους; Για ποια νομοσχέδια τους μιλήσατε και κουραφέξαλα; Τι παραπάνω ξέρετε εσείς από αυτά που εμείς διαβάσαμε; Αφού κάνετε τελείως τα αντίθετα από αυτά που σας λέμε. Απλώς κάνετε αυτές τις συνάξεις για να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ζόρι τραβάς με τι θετικές πρωτοβουλίες του Σηφάκη και τη; κυβέρνησης. Πρώτη φορά θα οριστεί ποιός είναι δασεργάτης, θα αντιμετωπιστούν τα χοντρά λάθη των δικών σας νόμων του παρελθόντος που τους έκαναν όλους φτωχούς και ανασφάλιστους ( και να ψάχνουν όλοι να αγοράζουν ένσημα για να έχουν βιβλιάριο υγείας).
      Ο κόσμος καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται στις συσκέψεις του Σηφάκη. Για κάνε μια σύσκεψη εσύ να δούμε ποιός θάρθει.
      Η κυβέρνηση αυτή δεν έκοψε συντάξεις ως 1300 ευρώ ( κύρια + επικουρική) όταν εσείς είχατε κάνει 12 μειώσεις.
      Το ΕΚΑΣ ήταν από την εποχή σας χαμένη υπόθεση που τουλάχιστον θα κοπεί σταδιακά μέχρι το 2019 και θα διατηρήσουν αυτοί που το έπαιρναν την συμμετοχή 10% στα φάρμακα ( και όχι 25% όπως όλοι οι άλλοι). Ερχεται και από την αρχή του 2017 το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης σε όλους τους Δήμους και η εθνική σύνταξη μαζί με τα ανταποδοτικά θα φέρει τις νέες συντάξεις παραπάνω από αυτές που ήταν μαζι με το ΕΚΑΣ.
      Για τους σημερινιύς συνταξιούχους δεν θα μειωθεί καμιά σύνταξη αν καλλιεργούν, σταματείστε την παραπληροφόρηση τύπου ΣΚΑΙ, ο κόσμος δεν μασάει πιά κύριοι της ΝΔ

      Διαγραφή
    2. Ναι,ειδαμε ποσο καταλαβαινει ο κοσμος απο την κοσμοπλυμηρα των συσκεψεων.Αντε να τον κοιταξει κανας γιατρος γιατι ειναι εκτος τοπου και χρονου ο κακομοιρης.

      Διαγραφή
  2. Ντροπη σου Σηφακη. Εξελισεσαι σε Μαυρογιαλουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σεις ο Ζαμπιόν δεν ήταν αυτός που πριν από λίγο καιρό συναντήθηκε με την Ντόρκα και την εκθείαζε ότι είναι η πιο δραστήρια, η πιο έξυπνη, η πιο ενημερωμένη βουλευτής; Αχ! Γιάννη μου, με τέτοιους κάνεις συσκέψεις και μαυτούς φωτογραφίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κύριε Σηφάκη επειδή μιλάτε για φάρμακα, κάντε καμία βόλτα στο νοσοκομείο να δείτε ότι, ζητάνε να αγοράσουμε τα φάρμακα απέξω. Όπως ζητήσανε και από εμένα να ταγοράσω για τη μάνα μου. Και επειδή συνεχώς βλέπετε μπροστά σας τα φαντάσματα της ΝΔ και το διαπλεκόμενο SKAI, και μια που μιλάτε για φάρμακα, διαβάστε στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ και του AGRONEWS, για να δείτε ότι τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΕΟΠΠΥ. Σταματήστε επιτέλους να παίρνεται παραισθησιογόνα για να μπορέσετε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Αλλιώς θα ζείτε στον παραμυθένιο κόσμο της φαντασίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)