Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Που πήγαν τα λεφτά για την διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας –Εξαπλατάνου;



 Μεγάλες είναι  οι πολιτικές ευθύνες  του Δημάρχου  Αλμωπίας  για την  κατάντια της διαπλάτυνσης του δρόμου Αριδααίας-Εξαπλατάνου.
Ενώ έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε πολύ μικρότερης έκτασης θέματα , προκειμένου να δείξει όψιμη  κομματική πειθαρχία , δεν ακουμπά το θέμα που αφορά ολόκληρη την ανατολική Αλμωπία και όχι μόνο.
Η πινακίδα του έργου εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. Σχετική ερώτηση είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου , ο οποίος αντί απαντήσεων  είχε εισπράξει επιθέσεις και ειρωνίες. Το έργο υποτίθεται ότι εκτελείται από την Περιφερειακή ενότητα, αφορά όμως την Αλμωπία και ο Δήμαρχος όφειλε να δείξει μεγαλύτερη επιμέλεια και ενδιαφέρον για την τύχη του.
Η ιστορία του μετά από διακοπή χρόνων , ξανάρχισε , προεκλογικά το 2014 . Τότε μπήκαν τα μηχανήματα , έκαναν ΄ένα μικρό κομμάτι  και μετά εξαφανίστηκαν

Να θυμίσουμε ότι σχετικά τα τοπικά ΜΜΕ  δημοσίευσαν τότε το δελτίο τύπου της Περιφρειακής Ενότητας Πέλλας που ανέφερε τα εξής:


650.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού τμήματος Αριδαίας – Εξαπλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε με τον Ανάδοχο την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδικών υποδομών του Δήμου Αλμωπίας το οποίο μάλιστα ήτανε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.



Στις εργασίες περιλαμβάνονται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, η διαπλάτυνσή του και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κόμβων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ιδίους πόρους.



Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων στο τμήμα Αριδαία-Εξαπλάτανος. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και ασφάλειας κυκλοφορίας των κατοίκων στην περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και η γρήγορη διακίνηση των τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, προωθούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γειτνίασή μας με τη Θεσσαλονίκη. Όπως έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πλέον έναν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κλείνοντας να αναφέρω ότι για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στους τέσσερις Δήμους».   
Φυσικά γίνανε ελάχιστα . Στις αρχές της χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης , παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας , δήλωσε δημόσια ότι υπάρχουν 500.000 ευρώ για το έργο και η σύμβαση επρόκειτο να υπογραφεί. Μισό χρόνο μετά δεν έγινε τίποτα.

Στις 4 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλμωπίας είχε εξαπολύσει έμμεση επίθεση

κατά του ανεξαρτητοποιημένου συμβούλου της παράταξής του
Χρήστου Χουρσόγλου, για τον δρόμο Αριδαάιας –Εξαπλατάνου.
Όπως είναι γνωστό ο δεύτερος είχε θέσει το θέμα της παύσης εργασιών στην διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας –Εξαπλατάνου. Μάλιστα είχε καταγγείλει ότι είχαν αποσυρθεί και οι σχετικές πληροφοριακές πινακίδες του έργου , που ήταν τοποθετημένες.
Με αφορμή  την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη ότι σε 20 μέρες υπογράφεται η σύμβαση ύψους 500.000 ευρώ που αφορά στην διάνοιξη, συντήρηση και ασφαλτόστρωση του παραπάνω δρόμου για να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και έργα ηλεκτροφωτισμού, ο Δήμαρχος μετά την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε τα εξής:

 «Πρόκειται για ένα έργο η ολοκλήρωση του οποίου θα σημαίνει πολλά για τον Εξαπλάτανο και την περιοχή της Ανατολικής Αλμωπίας. Έθεσα πολλές φορές στον Αντιπεριφερειάρχη το παραπάνω ζήτημα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που προχωρά η διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, διαψεύδονται όλες εκείνες οι “Κασσάνδρες” που σε κάθε θετικό βήμα που γίνεται έχουν να πουν και μια κακή κουβέντα και να μηδενίσουν κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο κοινό καλό».
Είναι ολοφάνερο ότι οι βολές στρέφονται κατά του Χρήστου Χουρσόγλου


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας πλέον  οφείλει και έχει υποχρέωση  να εξηγήσει που πήγαν τα λεφτά . Δόθηκαν σε άλλο έργο; Συμβαίνει κάτι άλλο. Επίσης είναι χρέος της Αντιπολίτευσης να ζητήσει διερεύνηση του θέματος.

5 σχόλια:

  1. Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΟΝ ΜΟΙΣΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ. ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟΡΩ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνεις μεγάλο λάθος, ο Θεοδωρίδης δεν έχει καμία σχέση. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο Καραμάνης. Κρατάω στα χέρια μου Δελτίο Τύπου που μοίραζε άνθρωπος βουλευτή της ΝΔ (δεν λέω το όνομά του για να μην λέτε ότι τον προβάλλω) που είχε βγάλει τα 500χιλιάρικα για την διαπλάτυνση. Και ο Καραμάνης δεν έδωσε τη μελέτη στον Δήμο για να προχωρήσει το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρέ φίλε στά εξι χρονια πού κυβερνά τήν Πέλλα ο θεοδωριδης εγινε κάτι στήν Αλμωπία; ο Ζέρζης πού βρισκεται ρέ παιδιά; υπάρχει; και αν υπάρχει τί κάνει; ρέ φιλαράκι Ζέρζη παραιτήσου εκθέτεις τόν εαυτόσου. Εισαι ανύπαρκτος εδώ καί δύο Χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Ο Ζέρζης πρέπει να εμφανιστή στό λαό τις Αλμωπίας καί νά δώσει εξηγήσεις γιά την ανυπαρξία τις περιφερειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαρχεία Αλμωπίας η πιο παραμελημένη επαρχεία τής κεντρικής Μακεδονίας .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)