Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μόνο για εκδρομές ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας



Ο Ανέστης Αναστασιάδης τα λέει έξω από τα δόντια


Πικρές , αλλά αλήθειες πέρα για πέρα βγαίνουν από την επιστολή του Ανέστη Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Καραγιάννη .
Ο Ανέστης Αναστασιάδης , ιδρυτικό μέλος και  πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου θέτει πολλά σημαντικά ζητήματα.
Στην επιστολή του αναφέρει:

    Απλό σχόλιο σχετικά με την ομιλία σας στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στην Λέσβο στις 9.7.2016

Κύριε Πρόεδρε

1ον Σε πολλά σημεία συμφωνώ με αυτά που κατά καιρούς βγαίνουν από τα συρτάρια του συνδέσμου  και τα ξαναλέτε σαν επιτυχία.

2ον Συμφωνώ με την αναγνώριση 35 περίπου ιαματικών πηγών από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού, που είναι σχεδόν καρμπόν για όλες τις λουτροπόλεις και σχεδόν θεραπεύουν τα πάντα, όπως τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα ο λουόμενος ξανά να μην ξέρει ποια λουτρόπολη να διαλέξει.

3ον Διαφωνήσατε ότι μερικοί δήμοι των Νότιας Ελλάδας  θέλουν να κάνουν το δικό τους σύνδεσμο και ενώ εσείς ζητάτε ενότητα όταν ξέρετε ότι σε κάθε διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου δίνετε μάχη να έχετε μια απλή απαρτία καθώς οι περισσότεροι πάνε μόνο σαν εκδρομή παρά για δουλειά  του συνδέσμου γιατί  αρκετοί δήμοι που δεν έχουν ιαματικές πηγές δεν ενδιαφέρονται .

Άρα και δική μας πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών είναι να δημιουργηθεί ένας νέος Σύνδεσμος από άλλους Δήμους που να είναι πιο κοντά ο ένας με τον άλλο και να αγωνίζονται για την δική τους περιοχή.
Αποτέλεσμα του σημερινού Συνδέσμου αν τα καταφέρει να σταθεί οικονομικά, θα είναι να αγωνίζεται για την περιοχή κυρίως της βόρειας Ελλάδας που είναι και οι περισσότερες αλλά και οι πιο ανεπτυγμένες λουτροπόλεις, άρα κακώς διαφωνείτε. 

Σχετικά με τα άλλα που είπατε στην ομιλία σας, είναι σύνηθες εκθέσεις ιδεών για το παρόν  και το μέλλον του θεραπευτικού μας τουρισμού.

Όσο για εμάς, σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών, που δεν καταδέχεστε ποτέ να αναφερθείτε, εμείς θα συνεχίσουμε το δικό μας αγώνα με την ελπίδα, και αυτή είναι η πολιτική μας, για όλη την Ελλάδα να έχουμε τέτοιους μαζικούς συλλόγους.
 Όσο για το σημερινό σύνδεσμο, είναι ένας οργανισμός που εδώ και χρόνια δεν θέλει να έχει αρμοδιότητες, ενώ στόχος όταν τον ιδρύσαμε αυτόν τον φορέα που ήμουν ο ιδρυτής, είχαμε βάλει έναν στόχο. Να έχει τον πρώτο λόγο για τα πάντα σχετικά με την ανάπτυξη του θεραπευτικού μας τουρισμού και αυτόν τον στόχο κύριε πρόεδρε οι μέχρι σήμερα πρόεδροι που πέρασαν ποτέ δεν τον διεκδικήσαν.

          Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας
       Ανασταστασιάδης  Ανέστης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)