Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ο Δήμος Αλμωπίας πληρώνει πέντε αντί για τρεις Αντιδημάρχους





Τελικά ο Δήμος Αλμωπίας πληρώνει πέντε και όχι τρεις Αντιδημάρχους. Το σχετικό δημοσίευμά μας επαληθεύτηκε πλήρως μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Δ. Πασόης.

Ο πρώην Δήμαρχος αφού δέχτηκε ομαδική φραστική επίθεση από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους Γ. Τσιμτσιρίδη και Γ. Σαββίδη , ο οποίος έχει ορισθεί Αντιδήμαρχος χωρίς Αντιμισθία ,αλλά πληρώνεται από τον Δήμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι , όταν ρωτήθηκε η υπάλληλος Πολυξένη Μακρυγιάνη τι ακριβώς ισχύει , έγινε  κυριολεκτικά  «καροτσάκι », από Αντιδήμαρχο και την απομάκρυναν από την αίθουσα να μην απαντήσει.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημάρχου έχουν ορισθεί Αντιδήμαρχοι χωρίς Αντιμισθία ο Γ. Σαββίδης και ο Στεφ. Αβραμίκας. Με αντιμισθία ορίστηκαν οι Χρήστος Μπάτσης , Γιάννης Κετικίδης και Γιώργος Τσιμτσιρίδης.
Οι έντονες αντιδράσεις εικάζεται ότι οφείλονται στο γεγονός  της νομιμότητας ή όχι της πληρωμής από τον Δήμο   και των Αντιδημάρχων χωρίς αντιμισθία.
Ο νόμος ορίζει σαφέστατα ότι ο Δήμος μπορεί να έχει μέχρι πέντε Αντιδημάρχους, αλλά μόνο οι τρεις δικαιούνται Αντιμισθία.
Πρόσφατα  με πρότασή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Πελέκης ζήτησε να συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο  η αμοιβή όλων των Αντιδημάρχων από τον Δήμο.

3 σχόλια:

  1. Ναι... Ναι...και οι υπολυποι συμβουλοι με αντιμισθια...για να επιτελουν εργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δουλεύουν να πληρωθούν αν μας δουλεύουν να ξηλωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερε τι κάνει το άτιμο το κρήμααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)