Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ανάσα για τους αγρότες η ένταξη ομάδων παραγωγών στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας



 
Με σταθερούς  ρυθμούς οι αγρότες της Πέλλας ξεκίνησαν την ένταξη τους στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, ενώ βλέπουν πολύ σύντομα  βλέπουν  τα πρώτα θετικά.  αποτελέσματα.

Ο νεοϊδρυθείς Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, που  πρωτοστατεί στην μεγάλη προσπάθεια, υ  με την  Αντιπεριφέρεια Πέλλας, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία και νησιά του Βορείου Αιγαίου για διάθεση δαμάσκηνων και ροδάκινων σε ευπαθείς ομάδες.
πέγραψε ήδη συμβάσεις
        Υπεγράφη δε η υπουργική απόφαση  και για την χυμοποίηση
Οι αγρότες της Πέλλας πείστηκαν από τις  εκκλήσεις του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννη Σηφάκη και οργάνωσαν την ένταξη τους, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας που θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημα τους και την απορρόφηση προϊόντων που δυσκολεύονται να πωληθούν. Χαρακτηριστικά τα δαμάσκηνα πληρώνονται από το πρόγραμμα 34 λεπτά το κιλό και επιπλέον 20 λεπτά στην ομάδα παραγωγών ή στον μεμονωμένο που εντάσσεται.

 47 λεπτά ( 27 λεπτά το προϊόν και 20 λεπτά στην Ο.Π.) το ροδάκινο ( που από 01/01/2017 θα πληρώνεται 37 λεπτά το προϊόν συν 20 λεπτά για την Ο.Π.).

Φαίνεται ότι οι ποσότητες που τελικά θα διακινηθούν φέτος από την Πέλλα μέσω του προγράμματος θα ξεπεράσουν κάθε πρόβλεψη με δεδομένη την μηδενική ( ως τώρα) ένταξη της. Και η Πέλλα θα είναι – σίγουρα-  έτοιμη για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.
Η αξιοποίηση των προγραμμάτων, η οργάνωση των αγροτών, η εκπροσώπηση τους και η συμμετοχή τους στις διεπαγγελματικές οργανώσεις μαζί με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων είναι ο μόνος δρόμος για την υγιή ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)