Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου;...



Τρέμει η Θ. Τζάκρη




Πολύ κοντά στην έξοδο από την κυβέρνηση βρίσκεται η Θ. Τζάκρη. Η παρουσία της στο κυβερνητικό πόστο που κατείχε , έδωσε την εντύπωση,  ότι το αξιοποίησε μόνο για τον εαυτό της και την εξυπηρέτηση πολύ στενών μηχανισμών  της  .
Η  πλήρης αντίθεση που υπάρχει από την κομματική οργάνωση του νομού , αλλά κυρίως από την συντριπτική βάση των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ , λόγω της λειτουργίας  της μόνο για προσωπικό της όφελος , όπως θεωρούν είναι ολοφάνερη  και εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο.
Η ίδια πάντως δίνει μάχη να παραμείνει στη κυβέρνηση στο οποιοδήποτε πόστο, γιατί διαβλέπει ότι θα αρχίσει η κατιούσα για αυτήν .
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ανασχηματισμός μπορεί να γίνει ακόμα και την Δευτέρα.
Την Πέμπτη ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή οπότε και θα επανεκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του κόμματος και την...εκλογή της νέας Κ.Ε.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στην... Δευτέρα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ημέρα ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον περιβόητο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του που όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι ριζικός.

Το μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε ιδανικά ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την οποία – επίσης ιδανικά – υπολόγιζε εντός του Νοεμβρίου. Ωστόσο, επειδή το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευοδώνεται και δεδομένων των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και των αναγκών να δώσει ο Πρωθυπουργός ένα «φρεσκάρισμα» στο κυβερνητικό σχήμα, όλα συνηγορούν ότι οι αλλαγές θα γίνουν άμεσα.

Πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα αναφέρουν επιπλέον ότι στο Μαξίμου αρχίζει να επικρατεί η σκέψη να τοποθετηθεί στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόσωπο-κλειδί για να συντονίζει κόμμα και κυβέρνηση και να προλαμβάνει εσωκομματικές γκρίνιες.

Για έναν τέτοιο ρόλο, προορίζεται εις εκ των κορυφαίων υπουργών σήμερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Νίκος Παππάς στην θέση του υπουργού Επικρατείας. Ακόμη ακούγεται ότι παραμένει στο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση όπως και ο Νίκος Κοτζιάς μέσω της πολιτικής κίνησης «Πράττω» - αν και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το πρόσωπό του, κυρίως από κόμμα. Τα επόμενα 24ωρα θα κριθεί το αν θα παραμείνει στο κυβερνητικό του πόστο ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ φημολογείται ότι η νυν υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Επικρατείας.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να μπει πλειάδα νέων στελεχών 30άρηδων-40άρηδων ενώ ακούγονται ότι θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές όπως οι κ.κ. Φάμελλος Καραγιαννίδης, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Σεβαστάκης, Καρακώστα, Αυλωνίτου κ.α...

10 σχόλια:

  1. Τόσο πολύ την αγαπάς ρε Πέτρο που θέλεις να την έχεις συνέχεια κοντά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο δημαρχοσ ποτε θα κανει ανασχηματισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κα που για μένα είναι η κα τίποτα, προσπαθεί να παρουσιάσει επιτεύγματα χωρίς να έχει καμία συμβολή σε αυτά. Συγκεκριμένα η σιδηροδρομική γραμμή που θα ηλεκτροκινηθεί και που μας κουβάλησε όλη την παρατρεχάμενη ηγεσία του ΟΣΕ, είχε αποφασιστεί να γίνει το 2008.
    Εκπονήθηκαν μελέτες κλπ και θα αποτελέσει τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας.
    Όπως επίσης έχει ακόμη αποφασιστεί να εξωραϊστούν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.
    Με κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι δήμαρχοι , που πιστεύω ότι έχουν κρίση και γνώση αντί να τους πουν προχωρήστε γρήγορα, άμεσα, στην κατασκευή ενός προγραμματισμένου και προαποφασισμένου έργου με κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020, κάθονται και τους παρακαλούν. Αυτή η εικόνα των δημάρχων με λυπεί πάρα πολύ.
    Με λυπεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι δήμαρχοι μας δεν έχουν ούτε μνήμη, ούτε κρίση για να τους πουν ακόμη ότι η κατασκευή του αγροτικού πάρκου αποφασίστηκε από την ΕΤΒΑ, τον Αύγουστο του 2014.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Με αυτήν την ημιμάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω πληροφορίες οτι υπουργοποιείται ο κ.σηφακης μαλλον σε αγροτικα θεματα. ειδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και να την ξηλώσει φιλε μου απο υπουργό, αυτή θα παραμείνει βουλευτής. Ο Νομός μας είχε πολλούς βουλευτές και κάποιοι απο αυτούς γινανε υπουργοί. Κανενας τους ομως δεν εφτασε να κανει εργα ανάπτυξης και διαχρονικα για τον νομό μας. Ετσι εμεις οι γκρινιαρηδες συνεχως θα γραφουμε για αουτο-μπαν, για αεροπλανα-υδροπλανα, για προαστιακό, για έξοδο προς βορρά κλπ που στο παρελθον συζητηθηκαν-αιτηθηκαν ομως δεν υλοποιηθηκαν, αφου οι πρωτοι πολιτες εδιναν προτεραιοτητα στα καθημερινα τετριμένα και σε ρουσφετια. Ισως ύστερα απο 100 χρόνια κατι να γίνει με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει δίκιο ο σιδηροδρομικός. Η κα έχει την εκτύπωση ότι όλοι είναι σαν τους μ@λ@κες τους αγρότες. Άσχετοι, αδιάβαστοι, ανενημέρωτοι. Γιαυτό και έσπευσε να μας παρουσιάσει με δελτίο της ότι θα περάσει το φυσικό αέριο από τα Γιαννιτσά. Όταν εδώ και πολύ καιρό, από το 2010, είχε ανακοινώσει η εταιρεία της πόλης από τις οποίες θα διέλθει το φυσικό αέριο. Ας μας πει στα 15 χρόνια που είναι βουλευτής και υπουργός, ένα έργο που έχει κάνει στο νομό. Ένα όχι δεύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκανα πολλα ρουσφετια φιλε μου, αν θελεις μπορω να σου κανω ενα και σε εσενα

      Διαγραφή
    2. Το 2010 πάλι υπουργός ήταν ρε φιλε .αν σ λεει κάτι.. Βάλε το μυαλουδακι σ να σκεφτεί και λίγο πριν γράψεις τις εξυπνάδες σ

      Διαγραφή
  7. Γιάννη μέχρι τώρα έγραφες σχόλια ως ανώνυμος Σηφάκης, τώρα γράφεις σαν ανώνυμος σιδηροδρομικός, ανώνυμος καυστηρατζής, σε λίγο όπως πας θα γράφεις και σαν ανώνυμη Θοδώρα για να κάνεις διάλογο με την τρέλα σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)