Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου



Την 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ως ακολούθως
:
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως την 11.30 ώρα.
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας την 10.00 ώρα.
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Βέροια την 10.00 ώρα.
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Βασιλείου, Νικολάου και Αρτεμίου, την 10.30 ώρα.
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών την 10.30 ώρα.
   Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου την 10.30 ώρα.
Μετά την τέλεση της Δοξολογίας, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού, το διάστημα από 17 έως και 20 Οκτωβρίου, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος, καθώς και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του  Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου
 
Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του  Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου.

Επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, με την  παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μετάλλια ανδραγαθίας σε επτά αστυνομικούς για έξοχες πράξεις. 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, από σήμερα έως και την 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)