Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τελείωσε με αγγαρεία το «Living History, Living Nature II».



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ NOVACI



Με την Ημερίδα παρουσίασης των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν σε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι, ολοκληρώθηκε το έργο «Living History, Living Nature II».  Μια πρωτοβουλία που είχε εντάξει και υλοποιήσει σε ένα μεγάλο βαθμό η προηγούμενη δημοτική αρχή  του Δημήτρη Πασόη και ολοκλήρωσε η τωρινή.
Η η,ερίδα ήταν περισσότερο τυπικές διαδικασίες , αφού ουσιαστικά δεν παρουσιάστηκε κάτι καινούργιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι την παρακολούθησαν μόνο οι εμπλεκόμενοι στην εφαρμογή του προγράμματος υπάλληλοι . Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ελάχιστη. Η προβολή της ήταν ανύπαρκτη  και τα αποτελέσματα της παρέμειναν μεταξύ ελαχίστων συγγενών και φίλων .
 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας  που απεύθυνε σύντομο τυπικό και γενικόλογο  χαιρετισμό, υποδέχτηκε την αποστολή του Δήμου Novaci με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λάζαρ Κοτέβσκι . Παρόντες επίσης στην Ημερίδα η Υφυπουργός Ανάπτυξης ,ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι  Γιώργος Τσιμτσιρίδης,  Γιάννης Κετικίδης και  Χρήστος Μπάτσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ  Χρήστος Δόντσος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Γούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Χατζηγιαννίδης υπηρεσιακοί παράγοντες και αρκετός κόσμος.
Η Ημερίδα συμπεριλάμβανε στις βασικές θεματικές της ενότητες την παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στους Δήμους Αλμωπίας και Novaci, τις θεματικές διαδρομές της φύσης και της ιστορίας, την ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, το Θερινό επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, βιωματικές εμπειρίες από την υλοποίηση των δύο ταξιδιών εξοικείωσης, την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας καθώς και την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις της Ιστορίας και της Φύσης. Παράλληλα με την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των εργασιών του θερινού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής.
Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «Living History, Living Nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.
Οι βασικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:
-   Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής.
-   Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου.
-   Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία.
-   Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing.
-   Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ανάδειξης τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας.
-   Μελέτη για την ανάδειξη του σπηλαιοβαράθρου των Λουτρών Πόζαρ (σε εξέλιξη).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)