Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πρόστιμα και γκρέμισμα των πρόσθετων εξωτερικών κατασκευών σε καταστήματα της Αριδαίας



Σε δύσκολη θέση βρίσκονται τουλάχιστον 60 καταστηματάρχες εστίασης  και γενικά υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αριδαία  ,
καθώς ο Δήμος προχώρησε στην επιβολή προστίμων επειδή είχαν προβεί σε πρόσθετες κατασκευές στον εξωτερικό χώρο. Εκτός από τα πρόστιμα , δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων και η πολεοδομία (σε μερικές περιπτώσεις ήδη το έχει κάνει.)
Σύμφωνα με την νομοθεσία όμως πέρα από τα πρόστιμα δεν αποκλείεται οι καταστηματάρχες να κληθούν να «ξηλώσουν» τις πρόσθετες κατασκευές , καθώς οι παραβάσεις έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια η οποία είναι υποχρεωμένη να προβεί στη κατεδάφισή τους. Ασφαλώς είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή , που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν. Όλα αυτά τα επιπρόσθετα έξοδα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Προς το παρόν τουλάχιστον καλό είναι το θέμα να το ξαναδούν και να το συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους , όλοι οι εμπλεκόμενοι.  

5 σχόλια:

  1. Δεν είναι δυνατό, με την επίκληση της οικονομικής κρίσης, να δικαιολογούνται όλες οι ασχήμιες, οι παρανομίες και οι παραβάσεις. Δεν είναι δυνατό κάποιοι να διπλοτριπλασιάζουν τα μαγαζιά τους σε βάρος των πεζοδρομίων μας (εμάς των πεζών). Δεν είναι δυνατό να κάνουν τα μαγαζιά τους τεκέδες και να τους δικαιολογούμε επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Αυτό δεν είναι ούτε μαγκιά,ούτε πολιτισμός, ούτε ελληναριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πού είναι τα σχόλια ρε Πέτρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΙΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω απολυτα με τον 3:03μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ συμφωνώ πολύ ξύπνιοι έγιναν κάποιοι με τα μαγαζιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)