Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

.Από τα σαλόνια στα…αλώνια Θυμήθηκε τώρα τους αγρότες η Θεοδώρα



Το κουκί 
και το ρεβίθι

Ενώ μέχρι τώρα αγνοούσε , ως υπουργός, επιδεικτικά την βάση που την στήριζε , η Θεοδώρα Τζάκρη ,θυμήθηκε τους αγρότες.
Μετά την αποπομπή της από την κυβέρνηση πήρε όρη κάμπους και λαγκάδια. Αυτή τη φορά θυμήθηκε με αγρότες της Ραχώνας για την πιστοποίηση του ρεβιθιού.
Στη συνέχεια έστειλε το επίτευγμά της σε ΜΜΕ που τα περνάνε  και όχι σε εκείνα που τολμάν να ασκήσουν στοιχειώδη κριτική ή επεξεργασία .  
Η βουλευτής Πέλλας είχε ενημερωτική συνάντηση με αγρότες της Ραχώνας τους οποίους ενημέρωσε για την διαδικασία δημιουργίας προτύπου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO-2 από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το ρεβίθι που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να καλλιεργείται στην Ραχώνα με θαυμαστές επιδόσεις ως προς τις αποδόσεις και τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας.

Στην περιοχή της Ραχώνας καλλιεργήθηκαν φέτος περί τα 350 στρέμματα ρεβιθιού που πωλήθηκαν στην αγορά σε ικανοποιητικές τιμές ανά κιλό, καλές στρεμματικές αποδόσεις και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά λόγω του μικροκλίματος που επικρατεί στην περιοχή και των ειδικών εδαφολογικών συνθηκών, γεγονός που ώθησε μια ομάδα νέων καλλιεργητών να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την πιστοποίηση του προϊόντος ώστε να προκύψει προστιθέμενη αξία από την καλλιέργεια για τους παραγωγούς που να συμπληρώσει το εισόδημά τους.

3 σχόλια:

(3)