Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή 4 εκατ. και από Τρίτη το νέο τιμολόγιο ΕΒΖ

Λιάμης Λεωνίδας
Στην καταβολή μιας ακόμη δόσης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, προς τους τευτλοπαραγωγούς πρόκειται να προχωρήσει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Agronews.
Σημειωτέον ότι συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο του Πλατέος,
στην Ημαθία, η διοίκηση της ΕΒΖ για να τους ενημερώσει για τη νέα καλλιεργητική σεζόν. Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν πως η διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας θα παρουσιάσει το νέο τιμολόγιο που θα ισχύσει στη φετινή καμπάνια, ενώ θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες για το πώς θα λάβουν οι παραγωγοί το σπόρο, τα φυτοπροστατευτικά και για πρώτη φορά στην ιστορία και τα λιπάσματα για να καλλιεργήσουν. Στόχος της ΕΒΖ είναι να σπαρθούν φέτος περίπου 120.000 στρέμματα.
Το Δελτίο τύπου της ΕΒΖ αναφέρει τα εξής:
Η  Ε.Β.Ζ ΑΕ βελτιώνοντας και αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες της προχωρά αύριο σε μία ακόμη πληρωμή προς τους παραγωγούς, ξεπερνώντας τα προβλήματα προηγούμενων ετών που αφορούσαν τις πληρωμές τους.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύστασης της εταιρείας συνεχίζεται με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις ,προσπάθεια  που θα ενισχυθεί ακόμα σ την νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά άμεσα, με την μεγαλύτερη συμμετοχή νέων και παλαιών τευτλοπαραγωγών σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Ενισχυτικά στην προσπάθεια αυτή είναι και η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν για την αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς τεύτλων στα 71 ευρώ το στρέμμα.
Η Ε.Β.Ζ ΑΕ  με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οργάνωση συντάσσει το    πρόγραμμα της νέας καλλιεργητικής  περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχει στους παραγωγούς συνεργάτες της πέρα από τους σπόρους, όλα τα αναγκαία φυτοπροστατευτικά  προϊόντα καθώς και  τα λιπάσματα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο χωρίς να χρειαστούν να  εκταμιεύσουν δικά τους χρήματα για τις βασικές λειτουργίες της καλλιέργειας τους.
Η Διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ με τους Γεωπόνους της και τους τοπικούς συνεταιρισμούς θα παρουσιάσει κατά τόπους το πρόγραμμα και τις προοπτικές της εταιρείας, με στόχο την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων τεύτλων και την επανατοποθέτηση της τευτλοκαλλιέργειας ως μία από τις σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)