Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον δρόμο Αριδαίας –Εξαπλατάνου




ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ 650   ΧΙΛ. ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 200 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ



Καμία απάντηση δεν δόθηκε ουσιαστικά στον Δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ασβεστόπουλο για τον δρόμο-έκτρωμα , Αριδαίας –Εξαπλατάνου. Αν έχει τελειώσει και αν έχει παραληφθεί.
Ο Δήμαρχος μπέρδεψε ακόμα περισσότερο κάνοντας γνωστό ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας τον έχει εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα με 200 χιλ. ευρώ.
Δεν μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει αν οι  500 χιλ. που υποτίθεται  ότι διατέθηκαν , ξοδεύτηκαν για τον συγκεκριμένο δρόμο , ή αν χρησιμοποιήθηκαν αλλού.
Η ιστορία του δρόμου έχει την δική του περίεργη ιστορία με αποκορύφωμα την εξαφάνιση της σχετικής πινακίδας όπως είχε καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Χουρσόγλου. Υποτίθεται ότι θα γίνονταν και κόμβοι, αλλά το μόνο που έγινε ήταν πασαλείμματα.
Στον δρόμ έγινε και μία συνεχόμενη επί τρία χιλιόμετρα διπλή κίτρινη γραμμή , που ανά πάσα στιγμή  μπορεί να καταστήσει τον καθένα παραβάτη  του κ.ο.κ. , εκτός και αν είναι παράνομη η γραμμή. Σε αυτό ίσως θα έπρεπε να απαντήσουν η αστυνομία και το τμήμα συγκοινωνιών της περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.



ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ




Να θυμίσουμε ότι σχετικά τα τοπικά ΜΜΕ  δημοσίευσαν τότε το δελτίο τύπου της Περιφρειακής Ενότητας Πέλλας που ανέφερε τα εξής:



650.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού τμήματος Αριδαίας – Εξαπλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε με τον Ανάδοχο την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδικών υποδομών του Δήμου Αλμωπίας το οποίο μάλιστα ήτανε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.



Στις εργασίες περιλαμβάνονται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, η διαπλάτυνσή του και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κόμβων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ιδίους πόρους.



Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων στο τμήμα Αριδαία-Εξαπλάτανος. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και ασφάλειας κυκλοφορίας των κατοίκων στην περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και η γρήγορη διακίνηση των τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, προωθούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γειτνίασή μας με τη Θεσσαλονίκη. Όπως έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πλέον έναν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κλείνοντας να αναφέρω ότι για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στους τέσσερις Δήμους».   
Φυσικά γίνανε ελάχιστα . Στις αρχές της χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης , παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας , δήλωσε δημόσια ότι υπάρχουν 500.000 ευρώ για το έργο και η σύμβαση επρόκειτο να υπογραφεί. Μισό χρόνο μετά δεν έγινε τίποτα.

Στις 4 Φεβρουαρίου  2016 συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλμωπίας είχε εξαπολύσει έμμεση επίθεση

κατά του ανεξαρτητοποιημένου συμβούλου της παράταξής του
Χρήστου Χουρσόγλου, για τον δρόμο Αριδαάιας –Εξαπλατάνου.
Όπως είναι γνωστό ο δεύτερος είχε θέσει το θέμα της παύσης εργασιών στην διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας –Εξαπλατάνου. Μάλιστα είχε καταγγείλει ότι είχαν αποσυρθεί και οι σχετικές πληροφοριακές πινακίδες του έργου , που ήταν τοποθετημένες.
Με αφορμή  την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη ότι σε 20 μέρες υπογράφεται η σύμβαση ύψους 500.000 ευρώ που αφορά στην διάνοιξη, συντήρηση και ασφαλτόστρωση του παραπάνω δρόμου για να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και έργα ηλεκτροφωτισμού, ο Δήμαρχος μετά την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε τα εξής:

 «Πρόκειται για ένα έργο η ολοκλήρωση του οποίου θα σημαίνει πολλά για τον Εξαπλάτανο και την περιοχή της Ανατολικής Αλμωπίας. Έθεσα πολλές φορές στον Αντιπεριφερειάρχη το παραπάνω ζήτημα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που προχωρά η διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, διαψεύδονται όλες εκείνες οι “Κασσάνδρες” που σε κάθε θετικό βήμα που γίνεται έχουν να πουν και μια κακή κουβέντα και να μηδενίσουν κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο κοινό καλό».
Είναι ολοφάνερο ότι οι βολές στρέφονται κατά του Χρήστου Χουρσόγλου


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας πλέον  οφείλει και έχει υποχρέωση  να εξηγήσει που πήγαν τα λεφτά . Δόθηκαν σε άλλο έργο; Συμβαίνει κάτι άλλο. Επίσης είναι χρέος της Αντιπολίτευσης να ζητήσει    κόμα περισσότερες  διευκρινήσεις . 

Η ΔΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΕΞΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


3 σχόλια:

  1. μεχρι ποτε θα γινονται εργα και στην διαδρομη θα διαπιστωνεται οτι δεν εγινε σωστη μελετη , οτι δεν συμπεριληφθηκαν διαφορες (βασικες) εργασιες, ή οτι δεν φθανουν τα χρηματα. Δυστυχως κανεναν μελετητη δεν τον εχουν καθησει στο σκαμνί για σκοπιμες παραληψεις και ¨εγκληματικες¨ μελέτες, εξαιτίας των οποίων πεθαίνουν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά,το μόνο που φοβάμαι,με τόσα λεφτά που στοίχισε είναι μη βάλουν διόδια στη διαδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)