Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζουν τα φώτα στον Δήμο Αλμωπίας



ΜΕ   ΔΑΝΕΙΟ1.500.000,00 ΕΥΡΩ



Στη λήψη απόφασης για την διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης του πιλοτικού έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Αλμωπίας και σύνταξη μελετών» με αντικατάσταση του συμβατικού Δημοτικού Φωτισμού από νέο τεχνολογίας LED και εγκατάσταση συστήματος με δυνατότητες τηλεδιοίκησης και ελέγχου διαχείρισης φωτισμού (LMS), εγκρίθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας την Παρασκευή 24/2/2017.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης στην εισήγησή του παρουσίασε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες συνάντηση εργασίας στην ΠΕΤΑ η οποία είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΕΝΠΕ η οποία συνάπτει δάνεια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκούς όρους. Στόχος της ΠΕΤΑ είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου του Δήμου Αλμωπίας με στόχο την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου μας με LED σύγχρονης τεχνολογίας που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χρημάτων μέχρι και 60% και μικρή κατανάλωση.
Όσον αφορά στο δανεισμό, θα περιλαμβάνει τριετή περίοδο χάριτος για την έναρξη πληρωμής, με επιτόκιο 2,80% και η πληρωμή θα γίνεται από τη διαφορά που θα εξοικονομείται από την λιγότερη πλέον κατανάλωση. Το επιτόκιο είναι μικρό, γιατί επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά σε έργα αναπτυξιακά, επενδυτικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Λευκό ψήφισε ο Κώστας Νικολαϊδης , με αιτιολογία ότι  το έργο θα γίνει με δάνειο.

6 σχόλια:

  1. μεγάλη πίτα,καλή όρεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ. ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος θα πληρώσει αυτό το δάνειο δε μας είπατε γιατί εμείς πάντως οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α καλά αυτοί δέ παίζονται μέ τίποτα στήν κοσμαρα τούς.... Κύριοι ο Καλλικράτης έχει αποτύχει πλήρως.ΕΝα μάτσο κακομαθημένα καί καλοβολεμενα παιδιά πού δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα καί τήν φτώχια τού κόσμου καί τών πρώην κοινωτητων.Απτο κακό στό χειρότερο πάμε...?? Πού είναι τα λεφτά πού είχε τάξει στούς προέδρους κανένας δε μιλάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ζωη μεσα στα δημοτικα συμβουλια ατομα που δεν εχουν προσφερει τιποτα ουσιαστικο στον τοπο, εχουν ομως προσφερει στην τσεπη τους!!! Αξια ανεκτιμητη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΔΩΤΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ LED 10W MIA XAΡA EINAI. ΚΛΕΦΤΕΣ .
    ΠΙΟΙ ΚΑΤΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)