Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δυνατή παρακράτηση τελικών πληρωμών από προγράμματα

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προβαίνει στην αφαίρεση, παρακράτηση, οποιαδήποτε ειδική επιβάρυνση, κατάσχεση ή άλλο τέλος ισοδύναμου αποτελέσματος, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της δικαιούμενης ενίσχυσης, εκτός εάν προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία περί ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας».

Σε Σχέδια Βελτίωσης, Leader και Μεταποίηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρακρατεί και αποδίδει σε Δημόσιο και ταμεία, το ποσό που αναφέρεται στη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σχετικά με το ζήτημα κατάσχεσης αγροτικών επιδοτήσεων, μετά από αναφορά του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου.
Σε περίπτωση που οι πληρωμές αφορούν τελικές πληρωμές από προγράμματα όπως Σχέδια Βελτίωσης, Leader και Μεταποίηση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρακρατεί κατά την πληρωμή και αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ποσό που αναφέρεται στη φορολογική και στην ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

«Ειδικότερα, για τις προκαταβολές και τις ενδιάμεσες πληρωμές των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και απαιτούν την προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας κατά την πληρωμή τους, καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο ακέραιο στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, χωρίς καμία παρακράτηση, κατόπιν της έκδοσης απόφασης έγκρισης πληρωμής του αρμοδίου διατάκτη, βάσει του άρθρου 242 του Ν. 4072/2012», επισημαίνει ο υπουργός, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση που οι πληρωμές αφορούν σε τελικές πληρωμές, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρακρατεί κατά την πληρωμή και αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία το ποσό που αναφέρεται στη φορολογική ή/και στην ασφαλιστική ενημερότητα. Επιπλέον, σε όλες τις πληρωμές των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (Ε.Γ.Τ.Ε.) και απαιτούν την προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας κατά την πληρωμή τους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει σε παρακράτηση των ποσών που αναφέρονται σε αυτές».
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)