Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποσύρθηκε εκ νέου η διάταξη για τα ληγμένα φυτοφάρμακα

Όπισθεν ολοταχώς για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της κατάργησης διάταξης του Ν. 4036/2012 για απαγόρευση διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, των οποίων η ημερομηνία χρήσης έχει λήξει.
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης αποσύρθηκε,
έπειτα από την σφοδρή κριτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η επίμαχη ρύθμιση που είχε συμπεριληφθεί στο άρθρο 35, υπό συζήτηση στην βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Την εξέλιξη σχολίασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αλλά και ανακοίνωση ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Τζελέπης που σημειωτέον αντέδρασε όπως και το 2015 (όταν έγινε αντίστοιχη προσπάθεια στο νομοσχέδιο βοσκότοπων), τονίζοντας τα εξής:
«Η Κυβέρνηση αφού πιάστηκε με την "γίδα στην πλάτη" σχετικά με την διακίνηση "ληγμένων φυτοφαρμάκων", στην προσπάθεια της να καταργήσει τον Ν. 4036/2012, αναγκάστηκε μετά από την σκληρή κριτική της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποσύρει την επίμαχη διάταξη (άρθρο 35 του υπό συζήτηση Ν/Σ του Υπ. Εσωτερικών). Συνεχίζεται η προσπάθεια από εμάς, από την Δημοκρατική Συμπαράταξη για να καταλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι η πληθώρα των αδιεξόδων πολιτικών της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και στον Έλληνα αγρότη».

Αλέξανδρος Μπίκας
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)